Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Βρετανία: Δεν αφήνει την καρέκλα ο Τζόνσον παρά το μπαράζ παραιτήσεων

Στο κόκκινο οι διεργασίες για «έξοδο» Τζόνσον: Ομάδα υπουργών θα του ζητήσει να παραιτηθεί, σύμφωνα με το BBC

Η Επιτροπή 1922 του Συντηρητικού κόμματος άλλαξε τον κανονισμό καταργώντας την ασυλία που είχε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον από μια νέα πρόταση μομφής εναντίον του, ανέφερε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας Sun.

Μιλώντας σε κοινοβουλευτική επιτροπή σήμερα το απόγευμα ο Τζόνσον δήλωσε πως δεν παραιτείται και πως το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η χώρα είναι εθνικές εκλογές.

Παράλληλα, μία ομάδα υπουργών της κυβέρνησης αναμένεται να πει στον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί, συμπεριλαμβανομένου του Ναντίμ Ζαχάουι, τον οποίο χθες το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός διόρισε νέο υπουργό Οικονομικών, ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο πολιτικός συντάκτης του BBC Κρις Μέισον δήλωσε πως ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς θα ηγηθεί της αντιπροσωπείας των υπουργών σήμερα το βράδυ.

Η εφημερίδα The Times ανέφερε πως ο Ναντίμ Ζαχάουι που διορίστηκε υπουργός Οικονομικών χθες το βράδυ, την ώρα που ξεκινούσε η χιονοστιβάδα παραιτήσεων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης, θα είναι μέλος της αντιπροσωπείας αυτής.

Νωρίτερα σήμερα ο Ζαχάουι έδωσε τη πλήρη στήριξή του στον Τζόνσον. Ερωτηθείς για αυτά τα δημοσιεύματα από μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής στην οποία μιλά αυτή τη στιγμή, ο Βρετανός πρωθυπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει.

newsbomb.gr

Shares