Πέμπτη , 1 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Βρετανία: 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές εν ονόματι του Τζορτζ Φλόιντ…

Βρετανία: 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές εν ονόματι του Τζορτζ Φλόιντ...

Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε “σοκαριστικές και εντελώς ανεπίτρεπτες” επιθέσεις στη διάρκεια των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων στο κεντρικό Λονδίνο χθες Σάββατο, ανακοίνωσε σήμερα η επικεφαλής της αστυνομίας της βρετανικής πρωτεύουσας Κρεσίντα Ντικ.

Έπειτα από μια ειρηνική στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρα, μερικοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες με έφιππους αστυνομικούς. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες για να εκφράσουν την οργή τους κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

“Είμαι βαθιά λυπημένη που μια μειονότητα διαδηλωτών αντέδρασε με βία απέναντι στους αστυνομικούς χθες το απόγευμα στο κεντρικό Λονδίνο. Αυτό οδήγησε στον τραυματισμό 14 αστυνομικών. Ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός και εντελώς ανεπίτρεπτος”, ανέφερε η Ντικ, η οποία είναι Επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σε ανακοίνωσή της.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τις διαδηλώσεις στις αρχές της εβδομάδας τραυματίστηκαν 13 αστυνομικοί, ενώ πραγματοποιήθηκαν και συλλήψεις.

Για σήμερα είναι προγαμματισμένες νέες διαδηλώσεις. Η Ντίκ κάλεσε τους διαδηλωτές να βρουν άλλους τρόπους για να ακουστεί η φωνή τους, που “δεν περιλαμβάνουν το να βγαίνουν στους δρόμους του Λονδίνου” λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού.

zougla.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares