Τετάρτη , 29 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί κι εκεί που ο Μητσοτάκης το 2019 πουλούσε “πατριωτισμό” στους “Μακεδονομάχους” τώρα εκλιπαρεί για την τήρηση της “κατάπτυστης” Συμφωνίας των Πρεσπών…

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί κι εκεί που ο Μητσοτάκης το 2019 με προμετωπίδα τον δήθεν πατριωτισμό του κέρδισε τις εθνικές εκλογές κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ για προδοσία επειδή έκανε πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών φθάσαμε στο 2024 και ο ίδιος άνθρωπος κατηγορεί τη νεοεκλεγείσα πρόεδρο της Βόρειας Μακεδονίας γιατί αθετεί εκείνη την «κατάπτυστη» για τη ΝΔ Συμφωνία.

Ήταν 25 Ιανουαρίου του 2019 όταν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών με τον κ. Μητσοτάκη να δηλώνει:

«Σήμερα είναι μια δύσκολη, μια στενάχωρη μέρα για την Ελλάδα. Η κυβέρνηση με μια ευκαιριακή πλειοψηφία ψήφισε την επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών.

H κύρωσή της σημαίνει την επίσημη αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους κατοίκους των Σκοπίων για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση.

Εγκαταλείπεται έτσι μια εθνική γραμμή δεκαετιών. Ο κ. Τσίπρας είπε “ναι” εκεί που όλοι οι προκάτοχοί του είπαν “όχι”. Τους λόγους τούς γνωρίζει μόνο ο ίδιος.

Κι αυτό μπορεί να γίνει αρχή νέων δεινών. Δυστυχώς, τα κομματικά παζάρια και ο κυνισμός του ΣΥΡΙΖΑ επικράτησαν του εθνικού συμφέροντος.

Πριν από 4 χρόνια ακριβώς, ο κ. Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές εξαπατώντας τους πολίτες.

Για να μας πάει τελικά πολλά χρόνια πίσω, κάνοντας χειρότερη τη ζωή των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων. Τώρα ολοκληρώνει το καταστροφικό του πέρασμα και με μια εθνική υποχώρηση.

Πιστή στη λαϊκή εντολή, η Νέα Δημοκρατία έδωσε τη μεγάλη μάχη. Ανέδειξε την αλήθεια για το εθνικό θέμα, αλλά και το πραγματικό πρόσωπο κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Προσωπικά, μίλησα με ειλικρίνεια για τις μεγάλες δυσκολίες που έρχονται από την εφαρμογή της συμφωνίας.

Δεσμεύτηκα, όμως, και ότι θα μείνω σταθερός στο εθνικό καθήκον: Το δικαίωμα της Ελλάδας για βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να το απεμπολήσω. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να αμβλύνω τις αρνητικές συνέπειες που είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν από μια προβληματική συμφωνία».

Αυτά έλεγε τότε… και μετά τι έκανε;

Αποδέχθηκε πλήρως τη Συμφωνία, εξάλλου θεωρούμε δεδομένο πως με Κυβέρνηση τότε τη ΝΔ το περιεχόμενο της θα ήταν πολύ χειρότερο, και σήμερα την υποστηρίζει με θέρμη και χαρακτηρίζει ως πρωτοβουλία παράνομη και ανεπίτρεπτη την επιλογή της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να παραβεί το επίσημο κείμενο του όρκου της και να αποκαλέσει τη χώρα της με διαφορετικό όνομα από εκείνο που όριζε η Συμφωνία, δηλαδή το Βόρεια Μακεδονία.

Εμείς πάντως ξέρουμε πως όταν μια Κυβέρνηση κάνει μια επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα συμφωνία, που είναι προβληματική, που θα προκαλέσει δεινά στη χώρα κι όλες αυτές τις αμπελοσοφίες που ακούσαμε από τη ΝΔ, τότε η επόμενη Κυβέρνηση έχει χρέος να την αλλάξει.

Αν δεν την αλλάξει τότε είναι σαν να την ψήφισε και η ίδια οπότε καλό θα ήταν να παραδεχθεί πως ο πατριωτισμός της το 2019 ήταν μόνο για να πείσει τους παρασυρμένους από την προπαγάνδα της «Μακεδονομάχους» να την ψηφίζουν κι όχι γιατί πραγματικά θεωρούσε πως η Συμφωνία είναι επιζήμια και εγκυμονεί κινδύνους…

μια χαρά τη βόλεψε που ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά κι εκείνη το εκμεταλλεύτηκε για ψηφοθηρία …

cretanews

Shares