Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

Βράζουν με τον… «εξαφανισμένο» Αρκουμανέα οι εκπαιδευτικοί

Το ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται «στα κάγκελα» με τη Νίκη Κεραμέως δεν συνιστά είδηση. Εξάλλου, η υπουργός Παιδείας έχει αρνηθεί πολλάκις να τούς συναντήσει, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει στοχοποιήσει τη «γαλάζια» ΟΛΜΕ.

Το μεγάλο πρόβλημα των εκπαιδευτικών, όμως, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο η υπουργός όσο ο γνωστός και μη εξαιρετέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Αν το όνομα δεν σας θυμίζει πολλά, αυτό μάλλον οφείλεται στο γεγονός πως ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ έχει μείνει με τη διάθεση… καλοκαιρινών διακοπών!

Ακόμα και τώρα, που τα σχολεία ανοίγουν υπό το βάρος της επιστημονικής κατακραυγής, η χώρα βρίσκεται εν μέσω του τέταρτου κύματος της πανδημίας και τα νοσοκομεία στενάζουν από την πίεση, ο κ. Αρκουμανέας συνεχίζει να βρίσκεται… αλλού!

Όπως πληροφορούμαστε, το συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών «βράζει» όσον αφορά τον κ. Αρκουμανέα, καταλογίζοντάς του παντελή έλλειψη ενσυναίσθησης και διάθεσης για ουσιαστικές λύσεις στη δύσκολη εξίσωση της πανδημίας και του ανοίγματος των σχολείων.

Μάλιστα, οι επιστολές που έχουν στείλει οι εκπαιδευτικοί στον κ. Αρκουμανέα ζητώντας του συνάντηση ή ενημέρωση είναι πολλές.

Κοινή συνισταμένη, όμως, είναι ότι ο… πολυάσχολος πρόεδρος του ΕΟΔΥ δεν έχει απαντήσει σε καμία εξ αυτών, κωφεύοντας στις εκκλήσεις για συντονισμό και βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών στα σχολεία.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, οι επιστολές που έχουν σταλεί προς τον ΕΟΔΥ και τον κ. Αρκουμανέα παραμένουν αναπάντητες εδώ και πολλούς μήνες, κάτι που, όπως μας είπαν, δείχνει ότι ο πρόεδρος αδιαφορεί πλήρως για τα δημόσια σχολεία.

«Αν την ίδια επιστολή είχαν στείλει οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων, η αντίδραση του κ. Αρκουμανέα θα ήταν η ίδια;» διερωτήθηκαν οι συνδικαλιστές.

Φυσικά, απάντηση δεν θα πάρουν, καθώς ο ισχυρός άντρας του ΕΟΔΥ παραμένει εξαφανισμένος από τη δημόσια ζωή και τον διάλογο. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του δυτικού κόσμου η εξαφάνιση του προέδρου του ΕΟΔΥ θα ήταν τεράστια είδηση… Εδώ είναι απλώς… Τρίτη!

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares