Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βουλγαρία: Παραίτηση του προέδρου της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας -Μετά τα χθεσινά αίσχη με την Αγγλία…

Ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ απαίτησε την παραίτηση του προέδρου της Oμοσπονδίας ποδοσφαίρου έπειτα…από τις αθλιότητες που σημειώθηκαν στην αναμέτρηση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας με την Αγγλία.

Ως γνωστόν μαυροφορεμένοι οπαδοί της Βουλγαρίας έκαναν ναζιστικούς χαιρετισμούς και φώναξαν ρατσιστικά συνθήματα κατά των ποδοσφαιριστών της Αγγλίας. Ο Πρωθυπουργός απαίτησε την παραίτηση του προέδρου της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Μπόρισλαβ Μιχαϊλοφ και το απόγευμα της ίδιας ημέρας η βουλγαρική ομοσπονδία ποδοσφαίρου ανακοίνωσε ότι ο Μιχαϊλοφ παραιτήθηκε.

«Η Κυβέρνηση έχει κάνει πολλά για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου της χώρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Όμως, έπειτα από τα τελευταία περιστατικά, ο Πρωθυπουργός μου ανέφερε ότι θα πρέπει να σταματήσω οποιαδήποτε επαφή με την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ακόμα και τις υποχρεώσεις στο οικονομικό τμήμα, μέχρι να παραιτηθεί ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ» ανέφερε ο Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Κράσεν Κράλεφ. Αμέσως μετά την εξέλιξη, ομάδα 40 αστυνομικών έκανε ντου στα γραφεία, κατέλαβε το κτίριο και το ερευνά, χωρίς να έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επιχείρησης.

Το ματς των Βούλγαρων με την Αγγλία διεκόπη δυο φορές, με τα «τρία λιοντάρια» να επιλέγουν να μην αποσυρθούν στ’ αποδυτήρια λίγο πριν το πρώτο ημίχρονο, κόντρα σε ό,τι όριζε κανονικά το πρωτόκολλο. Οι ήχοι μαϊμούδων, οι ναζιστικοί χαιρετισμοί και οι συνεχείς αποδοκιμασίες προς τους μαύρους ποδοσφαιριστές της Αγγλίας δημιούργησαν κάκιστες συνθήκες για το ματς, ενώ, ο ομοσπονδιακός προπονητής των γηπεδούχων, Κράσιμιρ Μπαλάκοφ, δήλωσε: «Δεν άκουσα τίποτα, ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι»!
iefimerida.gr

Shares