Παρασκευή , 27 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Βουλγαρία: Εξοπλίζεται υπερόπλα από την Ολλανδία κόστους 2,3 εκατ.ευρώ …..

Βουλγαρία: Εξοπλίζεται  υπερόπλα από την Ολλανδία κόστους  2,3 εκατ.ευρώ .....

Βουλγαρία: Εξοπλίζεται με υπερόπλα από την Ολλανδία , τα πλοία   “Mesta”  και “Struma” κόστους 2,3 εκατ.ευρώ

Η ανακοίνωση της απόκτηση τους έγινε στις 14 Οκτωβρίου στη με παρουσία του  Υπουργού Άμυνας της Βουλγαρίας.

Την τελετή παρακολούθησαν ο Υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας Κράσιμιρ Καρακατσάνοφ και ο Διοικητής του Βουλγαρικού Ναυτικού Πίσω Ναύαρχος Κιρίλ Μιχαήλ.

Ωστόσο η Βουλγαρία φαίνεται να ψάχνει συνεχώς τρόπους για να εξοπλιστεί με υπερόπλα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παρακάτω με την ίδια να προσπαθεί να έρθει σε διαβουλεύσεις για την  απόκτηση υποβρυχίων  με τη Νορβηγία και την Ιταλία γύρω από το ζήτημα.

Η Βουλγαρία συζητούσε για υποβρύχια με Νορβηγία και Ιταλία

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Emil Eftimov, όμως, το πρόγραμμα απαιτεί ιδιαίτερη προετοιμασία, καθώς δεν χρειάζεται μονάχα η αξιολόγηση της κατάστασης των προσφερόμενων υποβρυχίων, αλλά και η εξασφάλιση της ικανότητας υποστήριξής τους. Η Βουλγαρία δεν διαθέτει ενεργό υποβρύχιο τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ επιχειρούσε παλαιότερα μέχρι 4 απαρχαιωμένα Romeo.

Η δήλωση του Eftimov έγινε στις 14 Οκτωβρίου, στο περιθώριο της επίσημης τελετής ονοματοδοσίας των 2 ναρκοθηρευτικών Tripartite, που αγοράστηκαν έναντι συμβολικού τιμήματος μεταχειρισμένα από την Ολλανδία. Τα δύο πλοία θα είναι έτοιμα για αποστολές στα μέσα του 2021, ενώ η Βουλγαρία εξετάζει ήδη την αύξηση του αριθμού τους, ίσως με την απόκτηση περισσότερων πλοίων του τύπου ξανά από την Ολλανδία.

Στην τελετή έδωσε επίσης το παρών ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Krassimir Karakachanov, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η σύμβαση για δύο πολεμικά πλοία πολλαπλού ρόλου θα υπογραφεί τον Νοέμβριο. Τα πλοία θα αγοραστούν από τη γερμανική εταιρεία Lurssen και θα αντικαταστήσουν τα πολεμικά σοβιετικής προέλευσης.

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares