Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Βόρειο Ιράκ: Νέα αεροπορική επίθεση στη Γκάρα από την Τουρκία – Νεκροί Κούρδοι

Βόρειο Ιράκ: Tο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι σε αεροπορική επιδρομή στην κουρδική περιοχή Γκάρα του βόρειου Ιράκ σκότωσε οκτώ Κούρδους αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος.


«Συνεχίζοντας με αποφασιστικότητα τις επιχειρήσεις μας κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK, 8 τρομοκράτες εντοπίστηκαν από εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα στην περιοχή Γκάνα στο βόρειο τμήμα του Ιράκ που ετοιμάζονταν για δράση. Εξουδετερώθηκαν από την αεροπορική επιχείρηση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ωστόσο η Τουρκία δεν σταματάει μόνο εκεί συνεχίζει να πολεμάει τους Αρμενίους με drones τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξοπλισμένο με καναδικά συστήματα στόχευσης

 Ναγκόρνο Καραμπάχ: Η Τουρκία συνεχίζει το πόλεμο κατά των Αρμενίων στέλνοντας  drone με καναδικό εξοπλισμό 

Ένα στρατιωτικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, τουρκικής κατασκευής, το οποίο καταρρίφθηκε πρόσφατα από τις αρμενικές δυνάμεις, στον πόλεμο με το Αζερμπαϊτζάν, ήταν εξοπλισμένο με καναδικά συστήματα στόχευσης, σύμφωνα με την καναδική εφημερίδα The Globe and Mail, η οποία φωτογράφισε τα συντρίμμια.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο Καναδάς ανέστειλε τις εξαγωγές οπλικών συστημάτων προς την Τουρκία, ενώ διεξάγει έρευνα για την πιθανή παράδοση καναδικού στρατιωτικού υλικού από την Άγκυρα στο Αζερμπαϊτζάν. Η Τουρκία είναι πιστός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν στη σύγκρουση για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι φωτογραφίες του καταρριφθέντος μη επανδρωμένου αεροσκάφους τραβήχθηκαν την Πέμπτη από έναν φωτορεπόρτερ της εφημερίδας ο οποίος πήγε σε ένα αρμένικο στρατιωτικό συγκρότημα για τον σκοπό αυτόν. Ένας ειδικός, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα, ο Κέλσι Γκάλαχερ, είπε ότι οι φωτογραφίες δείχνουν ένα σύστημα απεικόνισης και στόχευσης τύπου MX-15D, το οποίο κατασκευάζεται από την καναδική εταιρεία L3Harris Wescam. Η Οτάβα είχε δώσει άδεια σε αυτήν την εταιρεία του Οντάριο να εξάγει αυτά τα συστήματα στην τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία μη επανδρωμένων αεροσκαφών Baykar.

«Μολονότι γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για έναν αισθητήρα της Wescam, βλέποντας απλώς και μόνο τον στροφέα, η αναφορά CMX-15D στον σειριακό κωδικό, στην πλάκα της βάσης, καθιστά αναντίρρητο ότι πρόκειται για υλικό που κατασκευάστηκε στον Καναδά», είπε ο Γκάλαχερ. «Η ίδια πλάκα περιέχει επίσης την επιγραφή Baykar», δηλαδή την ονομασία της εταιρείας που κατασκευάζει το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Bayraktar TB2, εξήγησε.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares