Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προετοιμάζει την κόρη του για τη διαδοχή

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται τον τελευταίο καιρό όλο και πιο πρόθυμος να κάνει κοινές εμφανίσεις με την κόρη του, την Κιμ Τζου-Ε, καθώς φαίνεται να την προετοιμάζει για να τον διαδεχθεί στην ηγεσία της Βόρειας Κορέας όταν αυτός πεθάνει ή απλώς αποφασίσει να παραιτηθεί από το ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Πρόκειται για το δεύτερο παιδί του, η οποία πιστεύεται ότι είναι 10 -11 ετών και τη λένε Κιμ Τζου-Ε. Η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εμφανιστεί σε πρόσφατες εκδηλώσεις προπαγάνδας, με μία από αυτές να είναι η εκτόξευση διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων.

Την περασμένη εβδομάδα, μάλιστα, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες από την παρουσία της σε ένα κρατικό συμπόσιο δίπλα σε στρατηγούς της Βόρειας Κορέας στολισμένους με μετάλλια. Πρόσφατα, επίσης, φωτογραφήθηκε να χειροκροτεί παίκτες σε αγώνα ποδοσφαίρου στο πλαίσιο εκδηλώσεων μιας εθνικής γιορτής.

Αν και δεν είναι γνωστές πολλές λεπτομέρειες για την κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν, η αυξανόμενη παρουσία της στην προπαγάνδα της Βόρειας Κορέας τροφοδοτεί τα σενάρια ότι ο ηγέτης της χώρας την προετοιμάζει για τη διαδοχή του στο ανώτατο αξίωμα της χώρας.

Βέβαια, αυτό το σενάριο είναι από τα πιο… ακραία που ακούγονται για τα στάνταρ της Βόρειας Κορέας, αφού δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά γυναίκα σε ηγετική θέση και δη στην ανώτατη θέση της χώρας. Αν η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν τον διαδεχθεί, αυτό θα είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Πιστεύεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν και η σύζυγός του Ρι Σολ Τζου έχουν 3 παιδιά, με το μεγαλύτερο από όλα – δηλαδή το πρωτότοκο – να είναι γιος. Όμως, η Κιμ Τζου-Ε είναι το μόνο από τα παιδιά του ηγέτη της Βόρειας Κορέας που έχει εμφανιστεί δημόσια.

Παράλληλα, πιστεύεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν έχει διορίσει πολλές γυναίκες σε καίριες θέσεις της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας, σε μια προσπάθεια να εκμοντερνίσει τη χώρα στα μάτια του υπόλοιπου πλανήτη. Η Τσο Σουν Χούι είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία της Βόρειας Κορέας.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι φεμινιστής, αν κρίνουμε από τα απίστευτα χαμηλά πρότυπα της Βόρειας Κορέας», έγραψε πρόσφατα ο ειδικός για τη Βόρεια Κορέα Αντρέι Λάνκοφ στο NK News. «Δεν νομίζω, άλλωστε, να είναι τυχαίοι οι εξέχοντες ρόλοι που αναλαμβάνουν γυναίκες στη χώρα», πρόσθεσε ο ειδικός για τα θέματα της Βόρειας Κορέας.

 

newsIT.gr

Shares