Πέμπτη , 7 Ιουλίου 2022
Τελευταία Νέα

Βόμβες Λαβρόφ: «2.000 μισθοφόροι στο Ναγκόρνο Καραμπάχ» – Θα παρέμβει η Ρωσία;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αριθμός των μισθοφόρων από τη Μέση Ανατολή στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, φτάνει μέχρι και τις 2.000…

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη υποχώρησε στην εφημερίδα Kommersant…

O Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι το ζήτημα αυτό τέθηκε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 27 Οκτωβρίου.

Όπως επίσης και και στις συστηματικές επαφές που είχε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ και τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν.

Ακόμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, δηλώνει ότι η Ρωσία υποστηρίζει τις προσπάθειες των γειτόνων, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, για την διευθέτηση της κρίσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ μέσω της διπλωματικής και πολιτικής οδού.

Στη συνέχεια,απαντώντας στο ερώτημα πώς η Μόσχα αντιμετωπίζει την πρόταση των προέδρων της της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν να δημιουργηθεί ένα σχήμα για την διευθέτηση της διένεξης με την συμμετοχή της Άγκυρας και της Μόσχας, ο Λαβρόφ επισήμανε ότι:

«Υπάρχουν πολλές προτάσεις για το σχήμα των συνομιλιών, όπως και για την διεύρυνση του, την αλλαγή του κτλ» και πως «το θέμα αυτό συζητήθηκε πρόσφατα κατά την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας».

Τέλος, ο Λαβρόφ, στη συνέντευξη που παραχώρησε, δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Τουρκία για να αποτραπεί η ανάπτυξη ενός στρατιωτικού σεναρίου επίλυσης της διένεξης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Επισήμανε μάλιστα ότι η Μόσχα και η Άγκυρα είναι στενοί εταίροι και μπορούν να ασκήσουν επιρροή ώστε να υπάρξει μια ευέλικτη και ρεαλιστική προσέγγιση έχοντας ως γνώμονα στη συνεργασία τους τη στρατηγική θεώρηση. Ανέφερε ως παράδειγμα τη συνεργασία της Ρωσίας με την Τουρκία στη Συρία και τη Λιβύη.

Αμερικανός ειδικός από Ουάσιγκτον: “Η Ρωσία απειλεί με στρατιωτική επέμβαση κατά Τούρκων-Αζέρων”

με πληροφορίες από onalert.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares