Σάββατο , 25 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

«Βόμβα» WSJ για Μπάιντεν – Λουκασένκο!

Αληθεύει ότι τα αμερικανικά όπλα όχι μόνο δεν είναι δωρεάν, αλλά θα συμψηφιστούν με τα σιτηρά της Ουκρανίας;


Οι ΗΠΑ θέλουν να εξάγουν ουκρανικά σιτηρά μέσω Λευκορωσίας και είναι έτοιμες ακόμα και να άρουν μέρος των κυρώσεων κατά του Μινσκ

Η έγκυρη εφημερίδα The Wall Street Journal γράφει ότι ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να προτείνει στη Λευκορωσία την άρση των κυρώσεων στην εξαγωγή λιπασμάτων ποτάσας για έξι μήνες, εάν ο Λουκασένκο συμφωνήσει να μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά μέσω του εδάφους της Λευκορωσίας.

Θέλουν να παραδώσουν τα σιτηρά μέσω του σιδηροδρόμου στο λιμάνι της Klaipeda στη Λιθουανία. Εάν το σχέδιο της Ουάσιγκτον λειτουργήσει, οι ΗΠΑ θα μπορούν να αποθηκεύουν τόσο σιτηρά (όσο και λιπάσματα, τα οποία παράγει η Λευκορωσία) σε τεράστιες ποσότητες.

Νωρίτερα, ο Μπάιντεν δήλωσε προσωπικά ότι αναζητούσε τρόπους για να αποκτήσει 20 εκατομμύρια τόνους σιτηρών από την Ουκρανία, ενώ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν διαψεύστηκε καν ο ισχυρισμός ότι το Κίεβο πρόκειται να εξοφλήσει με αυτόν τον τρόπο τα όπλα που λαμβάνει!

Ο Μπλίνκεν μάλιστα δήλωσε ότι η Ρωσία απειλεί την ανθρωπότητα με πείνα, την ώρα που θέλει να βάλει στο χέρι τα ουκρανικά σιτηρά…

newsbreak.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares