Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

ΒΟΜΒΑ Βελόπουλου! ΠΡΟΣΟΧΗ στο Δροσερό Ξάνθης και στη νήσο Λεβίθα……

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με το Δροσερό Ξάνθης και τη νήσο Λεβίθα.

Ο Κ.Βελόπουλος τόνισε ότι η νήσος Λεβίθα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βραχονησίδα που θέλουν να λένε πολλοί αλλά αποτελεί νησίδα αλλιώς δεν θα αναγνωριζόταν με  δικαιώματα Υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) σύμφωνα με το Διεθνές δίκαιο.

Συγκεκριμένα η νήσος βρίσκεται θαλάσσιο χώρο μεταξύ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων, απέχει 8 ναυτικά μίλια από την Αμοργό και 6 ναυτικά μίλια από την Κίναρο, ενώ η επιφάνεια του νησιού είναι 9,121 τετραγωνικά χιλιόμετρα και έχει μήκος ακτών 34 χιλιόμετρα. Διοικητικά υπάγεται στον Δήμο Λέρου αν και για αιώνες ανήκε στο περιουσιολόγιο της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου της Πάτμου.

Ο δήμος Λέρου προσπαθεί να μετατρέψει το κατοικημένο νησί σε ακατοίκητη βραχονησίδα, ενημερώνει με επείγοντα και εμπιστευτικά έγγραφα Υπουργείο εξωτερικών, εισαγγελέα Κω και Δήμο Λέρου, ότι η Λέβιθα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακατοίκητη, γιατί σε αυτή την περίπτωση , το Διεθνές δίκαιο δεν αναγνωρίζει δικαιώματα υφαλοκρηπίδας και αποκλειστικής οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Πιο συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στην έννοια του όρου νησί και συνεχίζουν τα έγγραφα: «Στην προκειμένη περίπτωση διευκρινίζεται εκ νέου, ότι η Λέβιθα αποτελεί νησί . Η αυθαίρετη απόδοση άλλου χαρακτηρισμού (όπως αυτός της ακατοίκητης βραχονησίδας) εγκυμονεί ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ από παρανοήσεις που ενδέχεται να προκύψουν σε τρίτους ως προς τα νομικά δικαιώματα του εν λόγω νησιού, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 121 της σύμβασης των Η.Ε. για το δίκαιο της θάλασσας (1982 ) . Η δε επανάληψη αδόκιμων χαρακτηρισμών ελληνικών εδαφών – ενώ έχουν προηγηθεί κατ΄αρμοδιότητα σχετικές διευκρινήσεις – ενδέχεται να έχουν συνέπειες ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

Ο Κ.Βελόπουλος με ανάρτηση του τονίζει ότι:«Την η Λεβίθα και τα μάτιασας, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ακατοίκητη βραχονησίδα γιατί, σε αυτή την περίπτωση, το Διεθνές Δίκαιο δεν αναγνωρίζει δικαιώματα Υφαλοκρηπίδας και Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ)!Η Ελληνική λύση τα λέει φωνάζει αλλά….»

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το Δροσερό Ξάνθης και τον τρόπο με το οποίο το Tουρκικό προξενείο που δίνει λεφτά πολλά για να ενισχύσει την επιρροή του με τους δικούς του εξαρτημένους «υπαλλήλους» και προπαγανδιστές του.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια περίεργη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία και έχει να κάνει με επενδυτικές δραστηριότητες ατόμων

Ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος με μια αιχμηρή απάντηση αποκαλύπτει τα όσα εκτυλίσσονται στο Δροσερό Ξάνθης.Χαρακτηριστικά αναφέρει:«Προσοχή στο Δροσερό Ξάνθης!Λεφτά πολλά από το προξενείο πού θέλει να ενισχύσει την επιρροή για δύο λόγους 1) καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την εκλογή του Δημάρχου Ξάνθης 2)ο οικισμός είναι εξαρτημένος από επιδόματα και Μαύρα ταμεία,εργαλείο για τα σχέδια προξενείου»

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares