Δευτέρα , 9 Δεκέμβριος 2019

«ΒΟΜΒΑ» ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ! Η συμφωνία των Πρεσπών ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ! Ιδού η απόδειξη…

H Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή αποτελεί την πρώτη οικουμενική, νομικά δεσμευτική παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα. Υπογράφηκε στις 22 Απριλίου 2016 και κυρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 5 Οκτωβρίου 2016…

Κι όμως οι συμφωνίες θεσπίζονται και υπογράφονται ακριβώς επειδή μπορούν και να ακυρώνονται. Ατράνταχτη απόδειξη αποτελεί η κίνηση-ματ του Ντόναλτ Τράμπ για επικείμενη αποχώρηση της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία του Παρισιού η οποία θα αφήσει πίσω τις άλλες 193 χώρες μία εκ των οποίων είναι και η Ελλάδα( Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα κύρωσε τη συμφωνία του Παρισιού ως η 63η χώρα τότε, ακριβώς Μετά την Ινδία στις 5 Οκτωβρίου του 2016)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν απόψε τα Ηνωμένα Έθνη ότι θα αποχωρήσουν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάικ Πομπέο.

Με την κίνηση αυτή ξεκινά η διαδικασία που θα κρατήσει έναν χρόνο για την αποχώρηση από τη Συμφωνία αυτήν, όπως είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ από το 2017.

Η αντίστροφη μέτρηση που ξεκινά σήμερα θα ολοκληρωθεί στις 4 Νοεμβρίου 2020, δηλαδή μία ημέρα μετά τις επόμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ όπου θα είναι υποψήφιος ο Τραμπ διεκδικώντας μια δεύτερη θητεία.

Με την ενέργεια αυτή οι ΗΠΑ, ο μεγαλύτερος στην ιστορία παραγωγός αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θα γίνουν η μοναδική χώρα που δεν θα δεσμεύονται από τη Συμφωνία. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε υποσχεθεί από την αρχή της θητείας του ότι θα “αποδεσμεύσει” τις εγχώριες βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

“Αυτό που δεν θέλουμε είναι να τιμωρούμε τον αμερικανικό λαό ενώ θα πλουτίζουμε τους ξένους ρυπαντές” δήλωσε στις 23 Οκτωβρίου, σε ένα συνέδριο για τη βιομηχανία σχιστολιθικού αερίου στην Πενσιλβάνια, αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη αποχώρηση από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Ωστόσο, κάποιοι κατά συνθήκη μακεδονομάχοι οι οποίοι δεν χάνουν την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν τις μικροκομματικές τους διαθέσεις, δεν μπορούν ή όπως φαίνεται από τα παραπάνω, αρνούνται κατηγορηματικά ακυρώσουν την περιώνυμη συνθήκη των Πρεσπών η οποία αποτελεί ένα αδιαμφισβήτητα ιστορικό- πολίτικο-οικονομικό πλήγμα για την Ελλάδα και τον ορθόδοξο ελληνισμό. Οι χώρες με αίσθηση του πατριωτικού τους φρονήματος έχουν τη δύναμη να ακυρώσουν μία συνθήκη η οποία αποτελεί τροχοπέδη για την εξέλιξή της. το φλέγον ερώτημα είναι: εμείς είμαστε μία τέτοια χώρα;

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares