Πέμπτη , 22 Φεβρουαρίου 2024
Τελευταία Νέα

Βόμβα της Welt για την έγκριση των εμβολίων της Pfizer

Η γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει την επίμαχη αλληλογραφία

Πολλές ασυνέπειες στη μελέτη έγκρισης των εμβολίων της Pfizer για τον Κορωνοϊό αποκαλύπτει η γερμανική Welt εντείνοντας την κριτική κατά της πολυεθνικής του φαρμάκου που είναι τα έσοδα της να πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δημιουργώντας όμως νέα ερωτήματα για την στάση των ευρωπαϊκών αρχών.

Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η έγκριση του εμβολίου mRNA Biontech/Pfizer μπορεί να βασίστηκε σε εσφαλμένη τεκμηρίωση. Υπάρχουν αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τα δεδομένα από τη βασική μελέτη της φάσης 3.

Η Pfizer απο την πλευρά της, αντικρούει τους ισχυρισμούς και αρνείται να επανεξετάσει τα δεδομένα της μελέτης, η οποία της εξασφάλισε τις πολυπόθητες εγκρίσεις.

Τα e-mail του EMA που κατάφερε να αποκτήσει η WELT μέσω της έρευνας, αποκαλύπτουν ότι τόσο ο FDA, η όσο και ηβρετανική MHRA αλλά και ο Ευρωπαϊκός οργανισμός εγκρίσεων φαρμάκων EMA είχαν ήδη συμφωνήσει για το χρονοδιάγραμμα της έγκρισης των εμβολίων πριν καν έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν τα έγγραφα της Pfizer.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το σφυροκόπημα κατά της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για τα μυστικά SMS που είχε ανταλλάξει με τον ισχυρό άνδρα της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά, ενώ ασκείται σκληρή κριτική στην κομισιόν για απόπειρα συσκότισης της έρευνας.

newsbreak.gr

Shares