Πέμπτη , 6 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Βόμβα Politico για υποκλοπές – Η ελληνική κυβέρνηση είχε πει στην Κομισιόν “μην ασχολείστε”

Η Κομισιόν φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις από την κυβέρνηση για το Predatorgate στις 29 Ιουλίου, με το Μαξίμου να απαξιώνει το θέμα και να κάνει λόγο για… “ελληνικά Μέσα που δεν χαρακτηρίζονται για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους”.

Όλο και μεγαλώνει ο “χώρος” που καταλαμβάνει στα ξένα Μέσα το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα, με το Politico να επανέρχεται την Τετάρτη 24/8 με νέο, αποκαλυπτικό δημοσίευμα, λίγες μόλις ημέρες μετά από το άρθρο των NYT που έκανε λόγο για “ξεκάθαρη σήψη στην καρδιά της Ελλάδας”.

Το σημερινό δημοσίευμα του Politico

 τοποθετεί ψηλά στην ατζέντα της θεματολογίας του τις τελευταίες εξελίξεις, γύρω από το “Predatorgate“. Αποκαλύπτει και νέα στοιχεία στην επιφάνεια, σχετικά με ανταλλαγή επιστολών μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ελληνικής κυβέρνησης στις αρχές Αυγούστου -λίγες ημέρες πριν τις σημαντικές εξελίξεις με τις παραιτήσεις των Γρηγόρη Δημητριάδη και Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, στις 29 Ιουλίου, η Κομισιόν είχε ζητήσει μέσω επιστολής της προς την Αθήνα “απαντήσεις για το Predatorgate“. Στις 2 Αυγούστου έλαβε επιστολή από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. -προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν-, η οποία ανέφερε:

“Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά Μέσα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους“.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares