Κυριακή , 27 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

“ΒΟΜΒΑ”: Νομοσχέδιο αλλάζει τα δεδομένα για την στρατιωτική θητεία…

"ΒΟΜΒΑ": Νομοσχέδιο αλλάζει τα δεδομένα για την στρατιωτική θητεία...

Έρχονται αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας και πιο συγκεκριμένα στην στρατιωτική θητεία των Τούρκων πολιτών, μετά από την κατάθεση νομοσχεδίου στην Βουλή, αλλάζοντας τα δεδομένα.

Το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας AKP του Προέδρου Ερντογάν εισήγαγε σήμερα νομοσχέδιο στο κοινοβούλιο, το οποίο προβλέπει την μείωση της στρατιωτικής θητείας από 12 μήνες σε 6 μήνες και θα καταστήσει μόνιμη την αμειβόμενη στρατιωτική υπηρεσία για εκείνους που μπορούν να το αντέξουν οικονομικά.

«Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η περίοδος της στρατιωτικής θητείας θα μειωθεί από 12 μήνες σε 6 μήνες, ενώ θα είναι πλέον μόνιμη η δυνατότητα εξαγοράς της», δήλωσε στους δημοσιογράφους στην τουρκική Βουλή, ο Mehmet Mus, υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP).

Οι Τούρκοι πολίτες θα υπηρετούν υποχρεωτικά τον πρώτο μήνα της στρατιωτικής εκπαίδευσης ενώ στην συνέχεια θα μπορούν να εξαγοράσουν το υπόλοιπο της θητείας, δηλαδή πέντε μήνες, καταβάλλοντας το ποσό των 31.000 τουρκικών λιρών που ισοδυναμεί με 4.536 ευρώ.

Το νομοσχέδιο για την στρατιωτική θητεία αναμένεται να συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση την επόμενη εβδομάδα αφού εγκριθεί πρώτα από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού.
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares