Δευτέρα , 27 Μαΐου 2024
Τελευταία Νέα

“ΒΟΜΒΑ” Λουκασένκο: «Κατασκευασμένη η υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβαλνι – Έχουμε στοιχεία»…

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε στον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών υπέκλεψαν συνομιλία μεταξύ Γερμανία και Πολωνίας που αποδεικνύει ότι η υπόθεση της δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι είναι «κατασκευασμένη»…

«Πριν κάνει τις δηλώσεις η Μέρκελ, η ίδια είπε ότι ήθελαν να κλείσουν το στόμα στον Ναβάλνι, υποκλέψαμε μια συνομιλία. Αυτό αντιλαμβανόμαστε, η Βαρσοβία μιλάει με το Βερολίνο», δήλωσε ο Λουκασένκο κατά την συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Μιχαήλ Μισούστιν, προσθέτοντας ότι «την υπέκλεψε η υπηρεσία πληροφοριών του στρατού».

«Υποκλέψαμε μια ενδιαφέρουσα συνομιλία, θα σας την δώσω να την διαβάσετε και θα την στείλουμε στην FSB, η οποία αποδεικνύει καθαρά ότι πρόκειται για κατασκεύασμα (η υπόθεση Ναβάλνι). Καμία δηλητηρίαση του Ναβάλνι δεν υπήρξε», δήλωσε ο Λουκασένκο. Ο ίδιος είπε στον Μισούστιν ότι θα παραδώσει και το ηχητικό της συνομιλίας αλλά και το κείμενο στον αρχηγό της FSB Αλεξάντρ Βοροτνικόφ, προσθέτοντας ότι στην συνομιλία αυτή μιλάνε και για την Λευκορωσία.

«Για αυτό κατασκεύασαν την υπόθεση δηλητηρίασης του Ναβάλνι»

Σύμφωνα με τον Λουκασένκο, η Βαρσοβία και το Βερολίνο συζήτησαν την «δηλητηρίαση» του Ναβάλνι την οποία κατασκεύασαν για να «κόψουν την όρεξη στον Πούτιν που ήθελε να χώσει την μύτη του στις υποθέσεις της Λευκορωσίας». Ο Λουκασένκο διάβασε στον Μισούστιν μερικά αποσπάσματα από την συνομιλία αυτή, λέγοντας ότι «ομάδα ειδικών κατασκεύασε απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, για την κυβέρνηση της Μέρκελ γεγονότα και ίσως και τις δηλώσεις τις οποίες έκανε». Ωστόσο ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν διευκρίνισε ποια πρόσωπα συμμετείχαν στην συνομιλία αυτή.

«Δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία προς το παρόν»

Ο αρχηγός της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο σύμφωνα με το οποίο ειδικές δυνάμεις της Δύσης βρίσκονται πίσω από την δηλητηρίαση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, μεταδίδει το πρακτορείο Ria. «Εάν ο πρόεδρος Λουκασένκο το δήλωσε αυτό, σημαίνει ότι είχε τους λόγους του. Από την πλευρά μου, δεν αποκλείω καθόλου κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ναρίσκιν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Λουκασένκο δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti για το ίδιο θέμα: «Ο Λουκασένκο μόλις έκανε δηλώσεις γι’ αυτό το θέμα. Είπε ότι το υλικό (η υποκλαπείσα συνομιλία-σ.σ) θα το παραδώσει στην FSB. Άλλα στοιχεία προς το παρόν δεν υπάρχουν».

Πηγή: iefimerida.gr

Shares