Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

«Βόμβα» Καλάθη: «Ίσως το τελευταίο μου καλοκαίρι στην Εθνική!»… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νικ Καλάθης μιλώντας στο gazzetta.gr αναφέρθηκε στην πορεία της Εθνικής, υπερασπίστηκε τον Θανάση Σκουρτόπουλο και υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι του 2020 αναμένεται να φορέσει για τελευταία φορά τη φανέλα της Εθνικής ομάδας!Ακόμα δεν έχει καλά-καλά καθίσει η σκόνη της αποτυχίας της Εθνικής ομάδας στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας και ο Νικ Καλάθης έκανε τον μίνι απολογισμό της πορείας της «γαλανόλευκης», στάθηκε στο επόμενο ραντεβού που είναι το Προολυμπιακό του 2020 και έριξε τη «βόμβα» της τελευταίας του παρουσίας με το εθνόσημο στο στήθος!

Ο 30χρονος point guard μπορεί να επιβεβαίωσε μέσω του gazzetta.gr τη συμμετοχή του στο Προολυμπιακό τουρνουά του 2020 ωστόσο υπογράμμισε ότι κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι και το τελευταίο του καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα. Είτε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε όχι… Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αποτυχία της Εθνικής και ξεκαθάρισε ότι η μεγαλύτερη ευθύνη βαραίνει τους παίκτες και όχι τον προπονητή.

– Τι έγινε στην Κίνα και δεν πήγε καλά η Ελλάδα;
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι που βοήθησαν στο να μην πάει καλά η Εθνική. Δεν παίξαμε καλά τη σωστή στιγμή και προφανώς το παιχνίδι με τη Βραζιλία μας πλήγωσε, αφού ήμασταν μπροστά με 17 πόντους και τελικά δεν κερδίσαμε. Όταν χάνεις ένα τέτοιο παιχνίδι και πηγαίνεις σε ένα νοκ άουτ που πρέπει να κερδίσεις με 12 πόντους, είναι δύσκολο κόντρα σε μια ομάδα όπως η Τσεχία. Κοιτάς πίσω και λές ότι αν είχαμε κερδίσει τη Βραζιλία και την Τσεχία, θα παίξεις κόντρα στην Αυστραλία στους «8» και όλα γίνονται.»
-Αν μπορούσες  να γυρίσεις πίσω τον χρόνο, τι θα έκανες διαφορετικά;
«Προφανώς να κερδίσουμε εκείνο το παιχνίδι με τη Βραζιλία και μετά όλα θα μπορούσαν να γίνουν.»
-Θεωρείς ότι η ευθύνη βαραίνει περισσότερο τον προπονητή ή όχι; Με την έννοια ότι δεν εκμεταλλεύτηκε όπως ενδεχομένως να έπρεπε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο όπως ακούστηκε και γράφτηκε. Συμφωνείς με αυτό;
«Προφανώς, πάντα όλοι κατηγορούν τον προπονητή. Δεν είναι όμως το φταίξιμο του προπονητή. Εμείς φταίμε. Ο προπονητής δεν έχασε ένα παιχνίδι 17 πόντων κόντρα στη Βραζιλία. Οι παίκτες πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν παίξαμε στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας. Τώρα, όλοι μπορούν να πουν τι θα έκαναν διαφορετικά. Εμείς δεν παίξαμε όσο καλά μπορούσαμε. Εγώ, ο Σλούκας, ο Παπανικολάου, ακόμα και τον Γιάννη να ρωτήσετε, μάλλον θα πει, ότι θα μπορούσε να παίξει καλύτερα. Δεν είχαμε την χημεία που χρειαζόταν για να ‘χτίσουμε’ ο ένας στον άλλον».
-Επόμενος στόχος είναι το προολυμπιακό τουρνουά. Θα είσαι εκεί;
«Ναι, θα είμαι εκεί και μακάρι να καταφέρω να παίξω στους πρώτους μου Ολυμπιακούς Αγώνες. Και ίσως αυτό θα είναι το τελευταίο μου καλοκαίρι στην Εθνική ομάδα.»
-Το τελευταίο σου καλοκαίρι, ακόμα και αν δεν προκριθείτε στους Ολυμπιακούς;

«Ίσως, ναι. Δεν ξέρω, όμως σκέφτομαι ότι μάλλον θα είναι το τελευταίο. Μακάρι να προκριθούμε στους Ολυμπιιακούς Αγώνες και να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο εκεί.»

gazzetta.gr

Shares