Τετάρτη , 26 Φεβρουαρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ! Η Σακελλαροπούλου απέναντι στον Ερντογάν – Τι πιστεύετε;…

Φανταστείτε την κα Σακελλαροπούλου απέναντι στον Ερντογάν. Η επιλογή της από τον Πρωθυπουργό κι η στήριξη της από την αντιπολίτευση (εξελέγη με 261 ψήφους) έλαβαν μεγάλες διαστάσεις από τα ΜΜΕ. Το ίδιο και το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ας δούμε όμως μία άλλη διάσταση της επιλογής αυτής, έχοντας αξιωματικό ότι όλοι της ευχόμαστε καλή επιτυχία στα καθήκοντά της.

Η εκλεγμένη Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει δημόσια παρουσία, μέχρι τώρα είχε μόνο επαγγελματική παρουσία. Αποφάσεις έντονα αμφιλεγόμενες που δεν είναι επί του παρόντος. Τώρα όμως θα κληθεί να σταθεί σε όχι απλά σε δημόσιο λόγο, αλλά σε διεθνή.

Είναι η πλέον κατάλληλη Ελληνίδα για να συνομιλήσει με τον Ερντογάν. Όχι να διαπραγματευθεί, ο συνταγματικός της ρόλος είναι διαφορετικός. Μπορεί όμως να σταθεί επί ίσοις όροις με ηγέτες δύσκολους και μακριά από τα δυτικά πρότυπα σε ένα διεθνές forum;

Σίγουρα έχει τα νομικά προσόντα. Η Προεδρία της Δημοκρατίας όμως , ειδικά στη δύσκολη εποχή που διανύουμε απαιτεί κι άλλα προσόντα. Είναι ένα πρόσωπο με διεθνές ή εσωτερικό κύρος που θα μπορούσε να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στην Τουρκία, στην Γερμανία, στην ΕΕ κλπ;

Η πρώτη ανάγνωση λέει πως όχι. Ελπίζουμε κι ευχόμαστε όχι απλά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, αλλά να αποδειχθεί η ικανότερη ΠτΔ όλων.

Στο πρόσωπό της εκπροσωπείται η Ελλάδα. Όλοι μας της ευχόμαστε καλή επιτυχία.

 

de-facto

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares