Τρίτη , 24 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΟΜΒΑ: Η ΝΔ ψήφισε υπέρ του βάρβαρου εθίμου των ταυρομαχιών…

ΒΟΜΒΑ: Η ΝΔ ψήφισε υπέρ του βάρβαρου εθίμου των ταυρομαχιών...

Σταθερά ανακόλουθη στις προεκλογικές της δεσμεύσεις αλλά και τις προσδοκίες των Ελλήνων αποδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία απέδειξε -αυτή τη φορά μέσω της ευρωομάδας της- ότι αδιαφορεί πλήρως για την κακοποίηση των ζώων, και τάχθηκε επί της ουσίας υπέρ του βάρβαρου εθίμου των ταυρομαχιών.

Αφορμή στάθηκε ένα ψήφισμα που εισήχθη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αίτημα τη διακοπή της χρηματοδότησης από το ΕΓΤΕ και το ΕΓΤΑΑ δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν την εκτροφή ταύρων για ταυρομαχίες, στα πλαίσια της Κοινής Γεωργικής πολιτικής .

Η ευρωομάδα της ΝΔ υποστηρίξε τις ταυρομαχίες, καταψηφίζοντας την τροπολογία για την παύση της ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής υπέρ της ταυρομαχίας, παρά τις προεκλογικές της εξαγγελίες για αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν σε κακοποίηση κι εγκατάλειψη ζώων.

Προφανώς οι Ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που τάχθηκαν μέσω της εν λόγω ψήφισης, υπέρ των ταυρομαχιών, αδιαφορούν για τα περιστατικά παραβιάσεων της καλής μεταχείρισης των ζώων που καταγράφονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας των ταυρομαχιών.

Με τον τρόπο αυτό οι -μόνο ανά περιόδους (προεκλογικές) – “φιλόζωοι” ευρωβουλευτές της Κυβέρνησης συναίνεσαν στην συνέχιση αυτού του απαράδεκτου, βάρβαρου, αντίθετου με τους κανόνες ηθικές και προστασίας των ζώων σόου. Αποδέχθηκαν συνεπώς την χείριστη κακοποίηση των ταύρων, καθώς το εν λόγω έθιμο απαιτεί από τους ταυρομάχους όχι μόνο να σκοτώνουν τον ταύρο, αλλά πριν το κάνουν, να τον έχουν βασανίσει με κάθε πιθανό τρόπο, διασκεδάζοντας με την αγωνία του, και παρουσιάζοντας όλο αυτό το μαρτύριο για το ζώο, ως θέαμα!
Σταθερά στο ύψος των περιστάσεων στάθηκε ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος του ΕCR Eμμανουήλ Φράγκος, ο οποίος υπερψήφισε το ψήφισμα, καταδικάζοντας με τον τρόπο αυτό την ευρωπαϊκή στήριξη στον βασανιστικό τρόπο θανάτωσης των ταύρων.

Στα έγγραφα που ακολουθούν φαίνεται τί υποστήριζαν οι ευρωβουλευτές της Κυβέρνησης για την κακοποίηση των ζώων, αλλά και τί αποδεικνύεται ότι πιστεύουν, μέσα από το κείμενο του ψηφίσματος αλλά και την ψηφοφορία.

ΒΟΜΒΑ: Η ΝΔ ψήφισε υπέρ του βάρβαρου εθίμου των ταυρομαχιών... ΒΟΜΒΑ: Η ΝΔ ψήφισε υπέρ του βάρβαρου εθίμου των ταυρομαχιών... ΒΟΜΒΑ: Η ΝΔ ψήφισε υπέρ του βάρβαρου εθίμου των ταυρομαχιών...

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares