Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

ΒΟΜΒΑ – οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έγιναν ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ κατά 434 δις εν μέσω Πανδημίας…

  • Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με νέα έκθεση.
  • Ο Jeff Bezos του Amazon και ο Mark Zuckerberg του Facebook είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη.
  • Ο Μπέζος πρόσθεσε 34,6 δισ. Δολάρια στον πλούτο του και ο Ζούκερμπεργκ συγκέντρωσε 25 δισ. Δολάρια

Τζεφ Μπέζος
Τζεφ Μπέζος

Οι δισεκατομμυριούχοι της Αμερικής είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 434 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τoυ lockdown των ΗΠΑ από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Ο  Τζεφ Μπέζος της ΑΜΑΖΟΝ και ο Mark Zuckerberg του Facebook είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη, με τον Μπέζος να προσθέτει 34.600.000.000 $ στον πλούτο του και τον Zuckerberg $ 25 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με την έκθεση από τους Αμερικανούς για τη Φορολογική Δικαιοσύνη και το Ινστιτούτο Πρόγραμμα Σπουδών Πολιτικής για την ανισότητα (Americans for Tax Fairness and the Institute for Policy Studies’ Program for Inequality). Η έκθεση βασίζεται σε δεδομένα του Forbes για περισσότερους από 600 δισεκατομμυριούχους της Αμερικής μεταξύ της 18ης Μαρτίου, όταν τα περισσότερα κράτη είχαν κλείσει, και στις 19 Μαΐου.

Τα κέρδη των υπερπλούσιων υπογραμμίζουν πώς η πανδημία  επιβράβευσε τις μεγαλύτερες και πιο ανεπτυγμένες τεχνολογικά  εταιρείες, ακόμη και όταν η οικονομία και το εργατικό δυναμικό αντιμετωπίζουν τη χειρότερη οικονομική κρίση της πρόσφατης ιστορίας. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η καθαρή αξία των δισεκατομμυριούχων της Αμερικής αυξήθηκε κατά 15% κατά τη διάρκεια της δίμηνης περιόδου, σε 3,3382 τρισεκατομμύρια δολάρια από 2,948 τρισεκατομμύρια δολάρια. Τα μεγαλύτερα κέρδη ήταν στην κορυφή της πυραμίδας , με τους πλουσιότερους πέντε δισεκατομμυριούχους – Μπέζος, Μπιλ Γκέιτς, Ζούκερμπεργκ, Γουόρεν Μπάφετ και Λάρι Έλισον – με συνολικά κέρδη 76 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπήρξαν μερικοί χαμένοι κατά τη διάρκεια της περιόδου των δύο μηνών, ειδικά για δισεκατομμυριούχους στον τουρισμό-ταξίδια, ξενοδοχέία ή λιανική πώληση  που δεν έχουν ακόμη δει τα αποθέματα και τις εταιρείες τους να ανακάμπτουν. Ο Ralph Lauren είδε τον πλούτο του να πέφτει κατά 100 εκατομμύρια $ σε 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ξενοδόχος John Pritzker είδε τον πλούτο του να πέφτει κατά 34 εκατομμύρια $ σε 2,56 δισεκατομμύρια δολάρια.

Shares