Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Βόμβα» από Repubblica: «Η ΔΟΕ θα αποβάλλει την Ιταλία από τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Με ρεπορτάζ της η γνωστή εφημερίδα της Ιταλίας «Repubblica» αναφέρει πως η ΔΟΕ μετά την Ρωσία έχει αποφασίσει να αποκλείσει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και την Ιταλία…

Εκτός από την Ρωσία, είναι εξαιρετικά πιθανό σύμφωνα με δημοσίευμα της «Repubblica» να μην συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και η Ιταλία.

Όπως αναφέρει η γνωστή εφημερίδα, η ΔΟΕ θα τιμωρήσει την CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή) λόγω της αλλαγής στην νομοθεσία πριν δύο χρόνια. Μια αλλαγή που επιτρέπει παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μεταξύ άλλων η «Repubblica» ανέφερε σχετικά: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της CONI (Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές». Μάλιστα στην συνέχεια επισημαίνει πως το πρόβλημα είναι εξαιρετικά μεγάλο, καθώς μπορεί να υπάρξει και κίνδυνος για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2026 που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Ιταλία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό ανέφερε σχετικά: «Δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή. Η ΔΟΕ δεν ζητά τίποτα άλλο από την Κυβέρνηση από το να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα αποδέχεται να καταστατικό χάρτη της».

Πηγή:www.gazzetta.gr

Shares