Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Τελευταία Νέα

Βόλος – Γυναίκα επιτέθηκε σε αδερφή – Θρασύτατη συμπεριφορά και στο δικαστήριο

gynaika

Στο αυτόφωρο ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οδηγήθηκε χθες 40χρονη γυναίκα, κάτοικος Αλμυρού, μετά από καταγγελία της 42χρονης αδερφής της πως της επιτέθηκε και τη δάγκωσε στο μπράτσο την Τρίτη 25/7. Η γυναίκα επισκέφθηκε το νοσοκομείο, καθώς το τραύμα ήταν αρκετά βαθύ και χρειάστηκε ράμματα.

Η 40χρονη, η οποία αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, πήγε από το σπίτι της αδερφής της με την οποία μένουν πολύ κοντά, έκανε φασαρία με φωνές και πετώντας αντικείμενα και ξέσπασε επιθετικά στην 42χρονη, φτάνοντας στο σημείο να την δαγκώσει.

Η ίδια στην απολογία της, όπου εμφανίστηκε αρκετά ασυνάρτητη, παραδέχθηκε τις πράξεις που της αποδίδονται και ισχυρίστηκε πως η 42χρονη αδερφή της «Έχει προβλήματα συμπεριφοράς απέναντι μου, δεν σηκώνει το τηλέφωνο», κάτι που όπως υποστήριξε οδήγησε στο ξέσπασμά της. «Βγήκα εκτός εαυτού» παραδέχθηκε.

Η παθούσα, που είναι η κύρια φροντίστρια της 40χρονης, εξασφαλίζει την διατροφή και περίθαλψή της ενώ δήλωσε στο δικαστήριο πως η αδερφή της παρακολουθείται από ειδικούς και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή. Πάραυτα, η κατηγορούμενη άρχισε να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά με αποκορύφωμα το περιστατικό, με την 42χρονη να πιθανολογεί πως ευθύνεται πρόσφατη αλλαγή των φαρμάκων που της συνταγογραφούνται.

«Έχω ζητήσει ακούσια νοσηλεία από τη Δευτέρα και η αδερφή μου δεν έγινε δεκτή στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου. Καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχουν κενές κλίνες, αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή» συμπλήρωσε η ίδια, μετά το πέρας της δίκης.

Το δικαστήριο, ως πρώτη προσπάθεια επίλυσης της κατάστασης, έκρινε ένοχη την 40χρονη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη, αναγνωρίζοντας ως ελαφρυντικό ότι έκανε την πράξη όντας μειωμένου καταλογισμού λόγω της πάθησης από την οποία πάσχει.

Ακούγοντας την απόφαση, καθώς και την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για μερική έκτιση ποινής ωε ύστατη λύση, η 40χρονη ξέσπασε χτυπώντας με δύναμη το τραπέζι στο εδώλιο, αναγκάζοντας την έδρα να επιβάλλει την τάξη αλλά και να την καθησυχάσει.

Η ίδια καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης, και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερη υπό τον όρο να μην προσεγγίζει την αδερφή της σε απόσταση μικρότερη των πενήντα μέτρων, ενώ την επικοινωνία και φροντίδα της θα αναλάβει συγγενής της.

Παράλληλα, μετά το πέρας της δίκης εκκινήθηκε διαδικασία ακούσιας νοσηλείας της, προκειμένω να φιλοξενηθεί σε ψυχιατρική κλινική και να ρυθμιστεί η ψυχική της υγεία.

 

thenewspaper.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares