Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Βόλος: Φοιτητές με κορονοϊό διοργάνωσαν πάρτι

Βόλος: Φοιτητές με κορονοϊό διοργάνωσαν πάρτι

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μέσα σε έξι μέρες. Εφτασαν στα 64, από 28 που ήταν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, παρά την τηλεκπαίδευση. Φαίνεται ότι οι φοιτητές δεν επιδεικνύουν την απαιτούμενη ατομική ευθύνη. Αντίθετα, διοργανώνουν πάρτι ακόμη εν μέσω καραντίνας

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πλέον όλα τα μαθήματα γίνονται με τηλεκπαίδευση με εξαίρεση τα τελευταία έτη όταν υπάρχει ανάγκη για παρακολούθηση μαθητών σπουδαστών που βρίσκονται κοντά στο πτυχίο. Το Πανεπιστήμιο προσπαθεί με κάθε τρόπο και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα. Τα μαθήματα διά ζώσης έχουν καταργηθεί στο 100%.

Φαίνεται όμως ότι δεν είναι μόνο τα μέτρα που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, σε πόλεις όπως Βόλος, Λάρισα, Κοζάνη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννη, Σέρρες, Κομοτηνή ο φοιτητικός πληθυσμός προκαλεί έκρηξη των κρουσμάτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι: «Στη Γεωπονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο, διαγνώσθηκαν δύο φοιτητές θετικοί», όπως βεβαίωσε στην εφημερίδα μέλος της διοίκησης, «οι οποίοι στη συνέχεια οργάνωσαν πάρτι για τους συμφοιτητές τους στην καραντίνα, όπου είχαν απομονωθεί. Αποτέλεσμα, να ξεφύγει η κατάσταση στη σχολή».

Το πρόβλημα, σύμφωνα με πηγή της διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρέπει να υπήρχε επί εβδομάδες μετά την επιστροφή των φοιτητών από τις διακοπές τους, αλλά «φάνηκε τώρα εξαιτίας των μαζικών τεστ».

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares