Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Βόλος: Ευτράπελο με εφοριακούς και οδηγό ταξί – Η απάντηση που έφερε πρόστιμο 250 ευρώ….

«Φύλλο και φτερό» επαγγελματίες για αποδείξεις και τζίρους της τελευταίας 5ετίας «Ρεσάλτο» των ράμπο του ΣΔΟΕ στον Βόλο. Φύλλο και φτερό ότι «κινείται». Βροχή τα πρόστιμα σε επιχειρήσεις. «Ηρθε για να μείνει» πολυπληθές κλιμάκιο εφοριακών από την Αθήνα που τις τελευταίες μέρες έχει γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» επαγγελματιών.

Οι «έφοδοι» περιλάμβαναν ακόμη και εν κινήσει ταξί. Μάλιστα, δεν πίστευαν στα μάτια τους διερχόμενοι πεζοί βλέποντας τρεις εφοριακούς οι οποίοι βγαίνοντας από μία επιχείρηση στο κέντρο του Βόλου, αυτομάτως κατευθύνθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιομ όπου εκείνη την ώρα επιβάτης ταξί εξέρχονταν του οχήματος. Χωρίς να χάσουν χρόνο τον ρώτησαν, αν έχει λάβει απόδειξη του κομίστρου που πλήρωσε για την μεταφορά του. Μόλις ο επιβάτης έγνεψε αρνητικά, το συνεργείο ελέγχου έβγαλε το μπλοκάκι και έκοψε πρόστιμο για παράβαση στον αυτοκινητιστή ύψους 250 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ανάλογοι έφοδοι από το συνεργείο των «ράμπο» έγιναν τις τελευταίες μέρες και σε άλλα ταξί, καθώς έχει δοθεί εντολή από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εκτός από τους ελέγχους στις επιχειρήσεις εστίασης και γενικότερα παροχής υπηρεσιών, οι έλεγχοι να επεκταθούν στοχευμένα στον κλάδο των μεταφορών, για να διαπιστωθεί αν κόβονται αποδείξεις και σε ποιο βαθμό αποφεύγεται η καταβολή του ανάλογου φόρου (ΦΠΑ) από τους αυτοκινητιστές.

Οι φοροελεγκτές έχουν εντολή να παραμείνουν στον Βόλο μέχρι και σήμερα Δευτέρα. Το «σαφάρι» θα συνεχιστεί με εξειδικευμένους ελέγχους που επισείουν από τσουχτερά πρόστιμα μέχρι και αναστολή λειτουργίας μερικών ημερών σε επιχειρήσεις όπου εντοπιστεί φοροδιαφυγή.

Για όσους εντοπιστούν να φοροδιαφεύγουν, τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα αφού έχει δοθεί οδηγία από την ΑΑΔΕ πλέον να περνούν από «ιερά εξέταση» για το τι τζίρους δήλωναν τα προηγούμενα χρόνια. Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται, κυρίως εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, καταλύματα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες, που δεν φαίνεται να τα πηγαίνουν καλά με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

taxydromos

Shares