Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Βλέπαμε το άλλο βαγόνι να καίγεται και τα παιδιά να φωνάζουν βοήθεια… εκεί έμειναν»

“Προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε κάποιους φοιτητές, ήταν αδύνατον”


Νέες συγκλονιστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως γύρω από την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Η Βάσω Κόκκαλη που επέβαινε στο τρίτο βαγόνι και επέζησε από το μοιραίο δυστύχημα μίλησε στον ANT1 για το πως κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του Intercity 62.

«Εγώ εγκλωβίστηκα, ήρθε ένα παλικάρι και με βοήθησε. Μου έδωσε το κινητό του για να επικοινωνώ, μπόρεσα να φτάσω στο παράθυρο, να το χρησιμοποιήσω σαν φακό, σπάσαμε τα τζάμια και έτσι βγήκαμε. Από εκεί και πέρα μπάχαλο…», ανέφερε η κυρία Κόκκαλη.

«Υπήρχαν παιδιά εγκλωβισμένα, τα βλέπαμε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Προσπαθήσαμε να απεγκλωβίσουμε κάποιους φοιτητές, ήταν αδύνατον. Βγήκαμε από το τρένο. Κάποια στιγμή ήρθαν οι άνθρωποι της πυροσβεστικής χωρίς πυροσβεστικά οχήματα κάτω, ήταν όλα πάνω στον δρόμο», συμπλήρωσε.

 

«Μια κοπέλα η οποία ήταν μπλε, ήταν σε χάλια κατάσταση, την έφεραν με ένα σκαφάκι, την παράτησαν από το κιγκλίδωμα, την άφησαν στην άσφαλτο 45-50 λεπτά… Έβγαζαν οι φοιτητές τα μπουφάν τους και την σκέπαζαν. Είχαν έρθει 10-11 ασθενοφόρα με ένα γιατρό και αν δεν την έβλεπε ο γιατρός δεν μπορούσαν να την βάλουν στο ασθενοφόρο. Έζησε; Δεν ξέρω», επεσήμανε ακόμη.

«Δεν υπήρχε η μία πλευρά του βαγονιού. Βλέπαμε το άλλο βαγόνι να καίγεται και τα παιδιά να φωνάζουν «βοήθεια». Φώναζαν «εδώ». Πώς να πας εκεί; Απλά ένα «εδώ» κι εκεί έμειναν», συμπλήρωσε η κυρία Κόκκαλη.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares