Τρίτη , 16 Αυγούστου 2022
Τελευταία Νέα

Βλαντιμίρ Πούτιν: Το νέο ναυτικό δόγμα της Ρωσίας

Με παράδειγμα τον τσάρο Πέτρο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αλλάζει το ναυτικό δόγμα της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να κάνει αναφορά για τις λεπτομέρειες.

Μιλώντας την Ημέρα του Ρωσικού Στόλου στην Αγία Πετρούπολη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επαίνεσε τον τσάρο Μέγα Πέτρο που μετέτρεψε τη Ρωσία σε μεγάλη θαλάσσια δύναμη ενώ απέφυγε απευθείας αναφορά στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε ότι το ρωσικό ναυτικό μπορεί να εξοπλιστεί με υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon εντός των επόμενων μηνών και ότι η περιοχή όπου αυτοί θα αναπτυχθούν θα εξαρτηθεί από τα ρωσικά συμφέροντα.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είχε υπογράψει ένα νέο ναυτικό δόγμα, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, και ανέφερε τους υπερηχητικούς πυραύλους κρουζ Zircon ως μοναδικούς στον κόσμο.

«Η παράδοση αυτών των (πυραύλων) στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ξεκινήσει μέσα τους επόμενους μήνες», είπε ο Πούτιν. «Η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα είναι η πρώτη που θα τεθεί σε κατάσταση μάχης με αυτά τα τρομερά όπλα…».

«Το βασικό εδώ είναι η ικανότητα του ρωσικού ναυτικού… Είναι σε θέση να απαντήσει με αστραπιαία ταχύτητα σε όλους όσοι αποφασίζουν να παραβιάσουν την κυριαρχία και την ελευθερία μας», πρόσθεσε.

 

Τα υπερηχητικά όπλα μπορούν να ταξιδέψουν με εννέα φορές την ταχύτητα του ήχου και η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει προηγούμενες δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του Zircon από πολεμικά πλοία και υποβρύχια τον περασμένο χρόνο.

Καθόρισε επίσης τον Αρκτικό Ωκεανό, τον οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ρωσία προσπαθεί να στρατιωτικοποιήσει, ως περιοχή ιδιαίτερης σημασίας για τη Ρωσία.

Η τεράστια ακτογραμμή της Ρωσίας μήκους 37.650 χιλιομέτρων, η οποία εκτείνεται από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας έως τη Λευκή Θάλασσα, περιλαμβάνει επίσης τη Μαύρη Θάλασσα και την Κασπία Θάλασσα.

 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ/newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares