Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

VIRAL – Οδηγός του ΟΑΣΘ έβρισε και απείλησε επιβάτη λεωφορείου (Βίντεο)

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από διαμαρτυρία των επιβατών για καθυστέρηση στο ξεκίνημα του δρομολογίου.

 

 

Οδηγός του ΟΑΣΘ έβρισε με πολύ άσχημο τρόπο επιβάτη αστικού λεωφορείου, επειδή του έκανε παρατήρηση. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο πρώτο δρομολόγιο γραμμής, που ξεκινά από το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Διάφοροι επιβάτες, μαζί και αυτός που δέχτηκε την υβριστική «επίθεση» από τον οδηγό του ΟΑΣΘ, διαμαρτυρήθηκαν γιατί το δρομολόγιο ξεκίνησε με καθυστέρηση περίπου 10 λεπτών.

Επιβάτης κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο μέρος του επεισοδίου. Στο βίντεο ακούγεται ο οδηγός να ξεστομίζει απίστευτες βρισιές εναντίον επιβάτη. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να τον απειλήσει ότι θα τον δείρει.

«Ο οδηγός ήταν εκτός εαυτού. Προφανώς και δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει κι όμως το έκανε. Φοβηθήκαμε για την ασφάλειά μας. Αρνούμαι να σχολιάσω τον τρόπο με τον οποίο μίλησε στον επιβάτη που καθόταν από πίσω του. Ούτε το χειρότερο είδος ανθρώπου δεν θα μιλούσε με αυτό τον τρόπο» δήλωσε στο thestival αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Ξύλο μέσα σε λεωφορείο για τη μάσκα

Όλο και πιο συχνά είναι τα φαινόμενα διαπληκτισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς για τη μη χρήση μάσκας. Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται η επίθεση ενός ηλικιωμένου σε έναν νεαρό, επειδή ο δεύτερος δεν φορούσε μάσκα. Ο νεαρός, καθόταν στο κάθισμα με τη μητέρα του, όταν τον πλησίασε ο ηλικιωμένος κι άρχισε να τον χτυπά, με αποτέλεσμα να του ματώσει το κεφάλι στο πίσω μέρος.

Την ίδια ώρα οι άλλοι επιβάτες φώναζαν στον ηλικιωμένο να σταματήσει, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπολοίπων επιβατών, ο οδηγός του 218 ούτε σταμάτησε το λεωφορείο, ούτε επενέβη, ούτε έκανε καμία σύσταση για να σταματήσει το επεισόδιο. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες καταγγελίες, ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε κι εκτός λεωφορείου, καθώς αποβιβάστηκαν και οι δύο στην επόμενη στάση.

Οι πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μεταφοράς καταγγέλλουν ότι αντίστοιχα συμβάντα είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, τόσο λόγω συνωστισμού, όσο και για τους αρνητές της μάσκας που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Χυδαία επίθεση οδηγού λεωφορείου σε δύο γυναίκες

Πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε άλλο ένα βίντεο με επίθεση σε λεωφορείο της Αττικής. Συγκεκριμένα οδηγός λεωφορείου έβρισε χυδαία μία γυναίκα, που δεν πρόλαβε κατά την είσοδο της να βάλει τη μάσκα της. Η γυναίκα μπήκε με σακούλες στα χέρια και άρχισε να ψάχνει στην τσάντα της για τη μάσκα. Ο οδηγός βλέποντάς την άρχισε να την βρίζει χυδαία.

Στη συνέχεια ο οδηγός διαπληκτίστηκε και με άλλη επιβάτιδα που διαμαρτυρήθηκε για τη συμπεριφορά του. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα στο Μαρούσι κατά τη διάρκεια δρομολογίου της γραμμής Α8 και καταγγέλθηκε από μία από τις δύο γυναίκες στην εταιρεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), για τον οδηγό, ο οποίος φαίνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες με την εταιρία να προαναγγέλλει «βαρύτατες κυρώσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΣΥ έχει ως εξής:

«Ο.ΣΥ. Α.Ε. σταθερά προσηλωμένη στο έργο της, που είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού, καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της. Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο και δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρίας, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Ο.ΣΥ. Α.Ε., έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες. Σε περιστατικά, όπως το ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρίας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες»

Shares