Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Βιολόγος νομπελίστρια εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους θέλουν πάνω από 2 φύλα

Το παρακάτω απόσπασμα είναι συνέντευξη της βιολόγου και βραβευμένης με Νόμπελ Christiane Nüsslein-Volhard 

Ο καθηγητής Nüsslein-Volhard, ο queer επίτροπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Sven Lehmann, ισχυρίζεται: Το να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν δύο φύλα είναι αντιεπιστημονικό. Υπάρχουν πολλά φύλα .

Αυτό είναι αντιεπιστημονικό! Ίσως ο κ. Lehmann έχασε το βασικό μάθημα στη βιολογία.

Τότε, ας το καλύψουμε αυτό.
Ω αγαπητέ. Εντάξει, όλα τα θηλαστικά έχουν δύο φύλα και ο άνθρωπος είναι θηλαστικό. Υπάρχει το ένα φύλο που παράγει τα ωάρια, έχει δύο χρωμοσώματα Χ. Αυτό λέγεται θηλυκό. Και υπάρχει το άλλο που κάνει το σπέρμα, έχει ένα Χ και ένα Υ χρωμόσωμα. Αυτό λέγεται αρσενικό. Και όταν ένα ωάριο συγχωνεύεται με ένα σπέρμα, γεννιέται ένα νέο ον.

Παραδείγματα από τον κόσμο των ζώων είναι πάντα δημοφιλή, με σκοπό να αποδείξουν την ύπαρξη πολλών φύλων. Τι γίνεται λοιπόν με τα σαλιγκάρια, για παράδειγμα;
Αυτοί είναι ερμαφρόδιτοι. Έχουν και τα δύο: σπέρμα και ωάρια. Έτσι μπορείτε να γονιμοποιήσετε τον εαυτό σας. Ωστόσο, συνήθως ζευγαρώνουν με άλλο σαλιγκάρι. Γιατί όταν ζευγαρώνει με τον εαυτό του, οι απόγονοι είναι απολύτως ισότιμοι κληρονομικοί. Ωστόσο, εάν δύο διαφορετικοί οργανισμοί αναμειγνύουν το γονιδίωμά τους, υπάρχει μεγαλύτερο εύρος παραλλαγών και οι απόγονοι είναι συνήθως πιο βιώσιμοι. Γι’ αυτό η αρχή αυτή έχει επικρατήσει στη φύση. Το γεγονός ότι υπάρχουν ερμαφρόδιτα δεν αλλάζει το γεγονός ότι υπάρχουν δύο γεννητικά κύτταρα, τα ωάρια και το σπέρμα, άρα και δύο φύλα.

Το ΕΜΜΑ Σεπτεμβρίου/Οκτώβρη, από 25 Αυγούστου στο περίπτερο και τώρα στο κατάστημα ΕΜΜΑ!
Το ΕΜΜΑ Σεπτεμβρίου/Οκτώβρη, από 25 Αυγούστου στο περίπτερο και τώρα στο κατάστημα ΕΜΜΑ!
Το 2017, ωστόσο, το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι, εκτός από το «θηλυκό» και το «αρσενικό», θα πρέπει να υπάρχει μια καταχώριση τρίτου φύλου «διαφορετική» για τα ιντερσεξ.
Η διαφυλοφιλία προκαλείται από πολύ σπάνιες αποκλίσεις, για παράδειγμα στο σύνολο των χρωμοσωμάτων. Αλλά και τα ιντερσεξ έχουν χαρακτηριστικά και των δύο φύλων, δεν είναι τρίτο φύλο.

Υπάρχει όμως ένα ευρύ φάσμα μέσα σε ένα βιολογικό φύλο.
Φυσικά. Υπάρχουν πολύ «θηλυκοί» άντρες και πολύ «αρρενωπές» γυναίκες, που δεν έχει να κάνει μόνο με πολιτισμικούς παράγοντες, αλλά και με διαφορετικά επίπεδα ορμονών, μεταξύ άλλων. Υπάρχει τεράστιο φάσμα. Αυτό είναι το συναρπαστικό μέρος.

Ωστόσο, η τρέχουσα πολιτικά ορθή διατύπωση δεν είναι ότι ένας βιολογικός άνδρας «νιώθει γυναίκα» και ότι η κοινωνία και οι νομοθέτες πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία να ζήσει στο επιθυμητό φύλο. Αλλά: Αυτό το άτομο δεν είναι καθόλου άντρας, αλλά στην πραγματικότητα είναι γυναίκα.
Αυτό είναι ανοησία! Είναι ευσεβής πόθος. Υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν φύλο, αλλά δεν τα καταφέρνουν. Παραμένετε XY ή XX. Η ουσία είναι ότι το αν έχετε ή όχι χρωμόσωμα Υ έχει επίδραση στην ανάπτυξη του εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φυσικά και στην έφηβη. Επομένως, τα αγόρια έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά φύλου από τα κορίτσια και αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί. Οι άνθρωποι διατηρούν το φύλο τους για μια ζωή. Φυσικά, οι ορμόνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν ένα κορίτσι που παίρνει τεστοστερόνη, για παράδειγμα, να πάρει βαθιά φωνή και να αφήσει γένια. Αλλά από αυτό, το κορίτσι δεν θα αναπτύξει όρχεις και δεν θα παράγει σπέρμα. Και τα βιολογικά αρσενικά δεν παράγουν ωάρια, ακόμη και με ορμόνες, και δεν μπορούν να κάνουν παιδιά. Το πρόβλημα με αυτό προκύπτει όταν συμβαίνουν μη αναστρέψιμες παρεμβάσεις. Με τις επεμβάσεις πάντως. Αλλά και οι ορμόνες προσθέτουν κάτι στο σώμα που δεν προορίζεται εκεί. Οι ορμόνες προκαλούν πολλά στο σώμα – σε μεγάλη ποικιλία επιπέδων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά τολμηρό να το δοσολογείς σωστά και να το παίρνεις συνεχώς. Το σώμα δεν μπορεί να το χειριστεί καλά μακροπρόθεσμα. Κάθε ορμόνη που παίρνετε έχει παρενέργειες. Η λήψη ορμονών είναι εγγενώς επικίνδυνη. Το σώμα δεν μπορεί να το χειριστεί καλά μακροπρόθεσμα. Κάθε ορμόνη που παίρνετε έχει παρενέργειες. Η λήψη ορμονών είναι εγγενώς επικίνδυνη. Το σώμα δεν μπορεί να το χειριστεί καλά μακροπρόθεσμα. Κάθε ορμόνη που παίρνετε έχει παρενέργειες. Η λήψη ορμονών είναι εγγενώς επικίνδυνη.

Στο μέλλον, οι νέοι άνω των 14 ετών θα πρέπει να μπορούν να προσδιορίζουν μόνοι τους το φύλο τους.
Αυτό είναι τρέλα! Στα 14, πολλά κορίτσια είναι δυστυχισμένα στην εφηβεία. Το ξέρω κι εγώ.Ήμουν επίσης δυστυχισμένη στα 14 και προτιμούσα να είμαι αγόρι. Τότε δεν μου επιτρεπόταν καν να φορέσω παντελόνι ή να κόψω τα μαλλιά μου. Έβρισα τον εαυτό μου πολλές φορές και σκέφτηκα: Προτιμώ να είμαι άντρας! Γιατί αν θέλεις να κάνεις μια δουλειά στην οποία κυριαρχούν οι άντρες, τότε φυσικά είσαι καλύτερα αν είσαι κι εσύ. Αλλά τότε πρέπει να βρεις έναν τρόπο να επιβληθείς. Αυτό συμβουλεύεις τα κορίτσια να κάνουν και με αυτό πρέπει να τα στηρίξεις.

Πιστεύετε ότι είναι σωστό ότι ο νομοθέτης επιτρέπει στους ανθρώπους να υποβάλλονται στη λεγόμενη αλλαγή φύλου;
Ο νομοθέτης δεν μπορεί καθόλου να επιτρέψει αλλαγή φύλου. Λέει απλώς: Από εδώ και πέρα, αυτή η γυναίκα μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι άντρας. Και αντίστροφα. Η βιολογική βάση δεν πρέπει να αλλάξει. Και αν τώρα ένας άντρας ισχυριστεί ότι είναι γυναίκα και πάει σε ένα αθλητικό σωματείο για να παίξει με τις γυναίκες εκεί, τότε αυτό είναι πρόβλημα. Λόγω των ανδρικών ορμονών του, αυτό το άτομο είναι πιο δυνατό και τρέχει πιο γρήγορα. Βασικά είναι σαν ντόπινγκ. Και αν δεν επιτρέπεται καν να το πείτε – αυτό δεν είναι δυνατό.

Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο έχει εκδώσει αρκετές αποφάσεις σχετικά με την τρανσέξουαλ και τη διαφυλοφιλία που ασχολούνται με την έννοια του φύλου. Η απόφαση του 2017 αναφέρει: «Στις ιατρικές και ψυχοκοινωνικές επιστήμες υπάρχει ευρεία συμφωνία ότι το φύλο δεν μπορεί να καθοριστεί ή ακόμη και να παραχθεί αποκλειστικά με βάση γενετικά-ανατομικά-χρωμοσωμικά χαρακτηριστικά, αλλά καθορίζεται επίσης από κοινωνικούς και ψυχολογικούς παράγοντες». ο βιολόγος και βραβευμένος με Νόμπελ;
Αυτό είναι ανοησία. Το πώς αισθάνεστε μπορεί να αλλάξει από τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνθήκες. Όχι όμως το βιολογικό σεξ. Όπου πραγματικά ασκείται η επιστήμη, αυτό είναι επίσης εντελώς αδιαμφισβήτητο.

Άλλωστε αυτή η διατύπωση προέρχεται από τον Γερμανικό Ιατρικό Σύλλογο.
Και εσείς είστε προφανώς μπερδεμένοι: η διάκριση μεταξύ φύλου και φύλου. Φυσικά υπάρχει ένα εύρος όσον αφορά το φύλο, το κοινωνικό φύλο, ενώ το βιολογικό φύλο είναι μόνο γυναικείο ή αρσενικό. Εκτός. Τέλος. Φυσικά, ένα κορίτσι μπορεί να επιθυμεί να λέγεται με το όνομα ενός αγοριού. Αυτό συνέβαινε ήδη με τον «Γιώργο» στο «Family Five».

Όταν η φοιτήτρια διδακτορικού βιολογίας Marie-Luise Vollbrecht θέλησε να δώσει μια διάλεξη για την ισότητα των φύλων στο Πανεπιστήμιο Humboldt στη «Νύχτα των Επιστημών», υπήρξαν διαμαρτυρίες. Το πανεπιστήμιο ακύρωσε τη διάλεξη.
Θέλουν τώρα να καταργήσουν και τα μαθήματα βιολογίας; Δεν θέλουμε πλέον να ξέρουμε ποιοι είμαστε και πώς καθορίζεται το φύλο; Δεν πρέπει να το μάθει κανείς πια γιατί είναι χάλια; Θυμάμαι, ωστόσο, ότι υπήρχαν εκστρατείες μίσους εναντίον του ερευνητή που είχε ανακαλύψει το γονίδιο που καθορίζει το φύλο στο χρωμόσωμα Υ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980. Προφανώς, κατηγορήθηκε ότι έκανε κάτι τρομερό για την ανθρωπότητα απλώς και μόνο επειδή ανακάλυψε το γονίδιο που διεγείρει την παραγωγή τεστοστερόνης. Αυτό ήταν εντελώς τρελό, φρίκησα! Αλλά μπορείτε να δείτε ότι οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για τη βιολογία. Η έλλειψη παιδείας σε αυτόν τον τομέα είναι τρομερή.

«Τρανσεξουαλικότητα» το βιβλίο για το debate των Alice Schwarzer και Chantal Louis (KiWi), επίσης στο κατάστημα ΕΜΜΑ.
Alice Schwarzer και Chantal Louis (επιμ.): «Transexuality» (KiWi), το βιβλίο για τη συζήτηση.
Στο κατάστημα ΕΜΜΑ.
Έχετε βιώσει εσείς οι ίδιοι αυτού του είδους την εχθρότητα προς τα γεγονότα και την επιστήμη;
Φυσικά. Εάν κάνετε έρευνα για έμβρυα, είστε ήδη κακός, γιατί όλοι υποθέτουν αμέσως ότι δεν σχεδιάζετε τίποτα άλλο από το να χειριστείτε τα έμβρυα. Το μόνο που έπρεπε να κάνω ήταν να ανοίξω το στόμα μου και να πω ότι έκανα έρευνα για έμβρυα -ακόμα κι αν ήταν μόνο έμβρυα μύγες- και μου επιτέθηκαν! Δυστυχώς, η εχθρότητα προς την επιστήμη στη Γερμανία είναι ιδιαίτερα έντονη. Μπορεί να έχει βελτιωθεί λίγο λόγω κορωνοϊού. Πολλοί άνθρωποι είδαν ότι η επιστήμη πρέπει να ακούγεται. Και ότι μπορεί να είναι δυσμενές να ισχυριστείς ότι ο ιός δεν υπάρχει καθόλου, μόνο και μόνο επειδή δεν τον θέλεις.

Τώρα βρισκόμαστε σε ένα νέο σημείο. Τώρα δεν είναι πια: Τι είδους επιστήμη επιτρέπεται να κάνουμε; Αλλά: Η μαγική σκέψη υπερισχύει της επιστημονικής γνώσης.
Βασικά, δεν είναι εντάξει να απαγορεύσετε μια διάλεξη επειδή πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτήν. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο διδάκτορας θέλησε να εξηγήσει κάτι που υπάρχει σε κάθε σχολικό βιβλίο. Αυτό το μείγμα ευαισθησίας και ηθικής αλαζονείας σε συνδυασμό με την άγνοια είναι απλώς μοιραίο.

Η άρνηση των βιολογικών γεγονότων πηγαίνει εκπληκτικά μακριά. Πρόσφατα, η τρανς-ακτιβιστική σκηνή απαίτησε ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων να μην περιγράφεται πλέον ως τέτοιος. Αιτία: Το αιδοίο δεν είναι από μόνο του γυναικείο μέρος του σώματος.
Φυσικά, το αιδοίο είναι γυναικείο σεξουαλικό όργανο! Πρέπει να πάρετε στα σοβαρά αυτούς τους ανθρώπους;

Προφανώς.
Είναι απολύτως σαφές ότι οι τρανσέξουαλ δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις. Όταν οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται άσχημα, αυτό είναι κακό. Αλλά δεν μπορούν να επιβάλλουν τις ιδέες τους σε όλους ως γεγονότα.

Πηγή: emma.de

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares