Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βιολί του 1679 πωλείται για 11 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί σε ένα μήνα και το ποσό εκκίνησης του σπάνιου μουσικού οργάνου ξεκινά από τα 11 εκατομμύρια δολάρια


Ένα σπάνιο βιολί του 1679, το οποίο ανακατασκεύασε ο φημισμένος Antonio Stradivari, θα τεθεί προς πώληση μέσω δημοπρασίας, με την τιμή εκκίνησής του να είναι τα 11 εκατομμύρια δολάρια.

Το «Hellier», όπως ονομάζεται το σπάνιο μουσικό κομψοτέχνημα, είναι κατά τους ειδικούς το κορυφαίο βιολί που δημιούργησε ο Stradivari και μάλιστα συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους του.

Η δημοπρασία θα γίνει από τον οίκο Christie’s στις 7 Ιουλίου και απευθύνεται φυσικά σε συλλέκτες με… γερά πορτοφόλια.

Αν η τιμή σας ξενίζει, θα πρέπει να σημειωθεί το βιολί έχει πάνω του διαμάντι και χρυσάφι ενώ αξιοσημείωτο είναι το το 1734 ο Stradivari το είχε πουλήσει στον Βρετανό Samuel Hellier αντί 40 λιρών, ποσό τεράστιο για την εποχή.

«Περιμένουμε μεγάλο ενδιαφέρον για ένα τέτοιο μουσικό όργανο επειδή είναι σπάνιο και προέρχεται από μουσείο. Η αίσθηση να ακουμπάς ένα τέτοιο βιολί είναι υπέροχη», ανέφερε ο ειδικός βιολιών του οίκου Christie’s, Florian Leonhard στο Reuters.

Να σημειωθεί πως τα βιολιά δια χειρός Stradivari, ξεκινούν από τα 8 εκατομμύρια δολάρια και μπορούν να φτάσουν και τα 20 εκατομμύρια δολάρια!

«Από τα 1.100 βιολιά που κατασκεύασε ο Stradivari, μόνο τα 12 έχουν τέτοιο στολισμό», πρόσθεσε ο Leonhard.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares