Πέμπτη , 30 Ιουνίου 2022
Τελευταία Νέα

Αντίθετοι οι δικηγόροι στην ίδρυση νέας νομικής σχολής στην χώρα….

Την αντίθεσή της εκφράζει η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας για την ίδρυση τέταρτης νομικής σχολής στην χώρα,.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή, πρόκειται για μια νομική σχολή που σχεδιάζεται να ιδρυθεί χωρίς καμια διαβούλευση προηγουμένως και συζήτηση.

Τονίζει επίσης πως προτού ιδρυθεί νέα σχολή, θα πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στις ήδη υπάρχουσες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
«Με αφορμή την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή σχετικά με την ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος επιβεβαιώνει την από 3.4.2018 απόφαση της Ολομέλειας με την οποία εκφράζει την αντίθεσή της στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, χωρίς προηγούμενη μελέτη και διαβούλευση με την ακαδημαϊκή και νομική κοινότητα.

Η ίδρυση ακαδημαϊκών ιδρυμάτων πρέπει να γίνεται με τρόπο ορθολογικό και να ανταποκρίνεται σε ακαδημαϊκά και εκπαιδευτικά κριτήρια στο πλαίσιο ενός συνολικού σχεδιασμού για τον χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε σκέψη για την ίδρυση νομικής σχολής προϋποθέτει ότι έχουν προηγουμένως επιλυθεί τα προβλήματα και έχουν ενισχυθεί επαρκώς οι λειτουργούσες νομικές σχολές, ιδίως δε η Νομική Σχολή Κομοτηνής για προφανείς λόγους».

newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares