Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΒΙΝΤΕΟ: Tούρκος πολίτης παρακαλά να μπει φυλακή όπου θα έχει 1 πιάτο φαϊ καθώς η φτώχεια τον έχει γονατίσει….

Η πανδημία έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στην τουρκική οικονομία και ιδίως στα φτωχά νοικοκυριά που αποτελούν την εκλογική βάση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν

Αν και τα περιοριστικά μέτρα άρθηκαν τον Ιούνιο, περίπου 4 εκατ. Τούρκοι συνεχίζουν να βασίζονται στα κρατικά επιδόματα για να τα βγάλουν πέρα, ενώ ακόμα περισσότεροι αδήλωτοι εργαζόμενοι δεν έλαβαν οικονομική στήριξη.

Η κυβέρνηση αναμένεται να άρει τον Νοέμβριο την προσωρινή απαγόρευση στις απολύσεις, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι επικρατεί πρωτοφανής ανασφάλεια μεταξύ των εργαζομένων. Όπως τονίζει το Reuters, αυτοί που έχουν δεχθεί ισχυρότερο πλήγμα είναι οι ίδιοι Τούρκοι που επωφελήθηκαν από τη μείωση της οικονομικής ανισότητας που επιτεύχθηκε στα χρόνια που κυβερνάει ο Ερντογάν.

Μελέτη Τούρκων οικονομολόγων προβλέπει ότι ο αριθμός των Τούρκων που ζουν σε κατάσταση φτώχειας μπορεί να διπλασιαστεί τη φετινή χρονιά σε σχεδόν 20 εκατομμύρια. «Αυτό θα εξάλειφε τις επιτυχίες του ισλαμιστικού κόμματος AKP του Ερντογάν και θα δοκίμαζε την πιστή εκλογική του βάση στις επόμενες γενικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για το 2023»

To δε μπουκοτάζ στα τουρκικά προιόντα απλά δυσχαιρένει την κατάσταση.

Στο βίντεο εμφανίζεται Τούρκος πολίτης να παρακαλά να μπει φυλακή όπου θα έχει 1 πιάτο φαϊ καθώς η φτώχεια τον έχει γονατίσει.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/1443108419360337/

Shares