Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Βίντεο: Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές που έσυραν γυναίκα επιχειρηματία για 400 μέτρα στο Μενίδι

Βίντεο: Ταυτοποιήθηκαν οι ληστές που έσυραν γυναίκα επιχειρηματία για 400 μέτρα στο Μενίδι

Ταυτοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής τα μέλη της συμμορίας που είχαν καταγραφεί σε βίντεο-ντοκουμέντο να σέρνουν γυναίκα που κρεμάστηκε στο καπό του αυτοκινήτου τους στη λεωφόρο Καραμανλή στο Μενίδι.

Το περιστατικό είχε λάβει χώρα τον περασμένο Οκτώβριο. Οι ληστές στοχοποίησαν τη γυναίκα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Κηφισιά. Άρχισαν να την παρακολουθούν από την ώρα που εξήλθε από την τράπεζα. Η γυναίκα κινήθηκε προς το Μενίδι, όπου οι δράστες εμβόλισαν το αυτοκίνητό της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το θύμα αρχικά πίστεψε ότι έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος. Έτσι, αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητό της για να μιλήσει με τον οδηγό που τη χτύπησε. Όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τους τέσσερις επιβαίνοντες του αυτοκινήτου μάρκας Mercedes, τότε εκείνοι αποβιβάστηκαν την περικύκλωσαν, την ακινητοποίησαν με τη βία και της αφαίρεσαν την τσάντα με τα μετρητά. Όταν οι δράστες μπήκαν στο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να φύγουν η γυναίκα βρισκόταν μπροστά στο όχημα, με αποτέλεσμα για να μην την πατήσουν να σκαρφαλώσει στο καπό. Ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα, με αποτέλεσμα για πολλά μέτρα το όχημα των ληστών να κινείται με εκείνη σκαρφαλωμένη στο μπροστινό μέρος.

Στην κατάθεσή της στις Αρχές ανέφερε ότι οι δράστες έκαναν ελιγμούς και πατούσαν φρένο για να πέσει από το καπό.

Έντεκα μήνες μετά η Αστυνομία ταυτοποιήσε τους δράστες, που ήταν μέλη συμμορίας που ευθύνεται για συνολικά 11 περιπτώσεις κλοπών και πέντε ληστειών με λεία 138.000 ευρώ. Συνολικά ταυτοποιήθηκαν οχτώ άτομα που είναι σεσημασμένα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι συνολικά οι οχτώ κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές σε 100 ποινικές δικογραφίες.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares