Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρό επεισόδιο με Τούρκους στρατιώτες στη Δένεια

Ενοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν τη Δευτέρα Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο από τη νεκρή ζώνη στη Δένεια, ενώ αυτός έβοσκε τα πρόβατά του, ρίχνοντάς του πέτρες, σύμφωνα με την καταγγελία του ιδίου. Η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ερευνά το συμβάν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της, Αλίμ Σιντίκ.

Ο κοινοτάρχης Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχει και σχετικό βίντεο όπου καταγράφεται το τι συνέβη στην περιοχή. Πρόσθεσε πως το συμβάν έλαβε χώρα 500 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

*Το βίντεο που φανερώνει τις απειλητικές κινήσεις των Τούρκων

 

Ο κ. Παναγιώτου είπε πως γύρω στις 6 το απόγευμα 6 Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει, απειλώντας τον. Ο ένας μάλιστα στρατιώτης όπλισε το όπλο του, πρόσθεσε.

Ο κοινοτάρχης Δένειας είπε πως ο Ε/κ γεωργοκτηνοτρόφος έχει άδεια για εργασίες στην περιοχή. «Του φώναζαν και του έριχναν πέτρες και τελικά τον έδιωξαν. Όταν έγινε το συμβάν αυτός μας ειδοποίησε τηλεφωνικά και έβγαλε και σχετικό βίντεο», πρόσθεσε.

Τούρκοι Δένεια

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παναγιώτου είπε πως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν στην περιοχή άνδρες της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κοινοτάρχης Δένειας ανέφερε πως καταγγελία για το γεγονός έγινε στο Υπουργείο Εξωτερικών, στα Ηνωμένα Έθνη και στην Εθνική Φρουρά.

Ηνωμένα Έθνη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η ειρηνευτική δύναμη ερευνά το επεισόδιο.

“Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα”, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.

Τούρκοι Δένεια
Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares