Τετάρτη , 25 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ! Νοσοκομείο βάζει πλαστικές προστατευτικές μάσκες σε νεογέννητα βρέφη…

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ! Νοσοκομείο βάζει πλαστικές προστατευτικές μάσκες σε νεογέννητα βρέφη...

ΣΟΚ! Βάζουν μάσκες και στα νεογέννητα…

Νοσοκομείο στην Ταϊλάνδη παίρνει έξτρα προληπτικά μέτρα για τον κορονοϊό, δίνοντας σε όλα τα νεογέννητα μωρά μίνι ασπίδες προσώπου, κάτι που όπως ΌΛΟΙ γνωρίζουμε πλέον μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει…

Πρόκειται για το νοσοκομείο “Praram 9” που βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, με ένα video που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο να δείχνει νοσοκόμες να τοποθετούν στα μωρά τις ιατρικές μίνι μάσκες που είναι φτιαγμένες από πλαστικό.

Τα παιδιά κάτω των 2 ετών δεν θα πρέπει να φορούν μάσκα διότι δυσκολεύει την αναπνοή τους και αυξάνει τον κίνδυνο πνιγμού, ανακοίνωσε η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση, όπως και πολλές ακόμα Παιδιατρικές Ενώσεις ανα την υφήλιο και σαφώς ο ΠΟΥ.

Προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνιστούν στους πολίτες να φορούν μάσκα όταν είναι δύσκολο να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, καθώς οι χώρες χαλαρώνουν το lockdown που είχαν επιβάλει λόγω της covid-19.

Όμως η Ιαπωνική Παιδιατρική Ένωση προειδοποίησε τους γονείς ότι οι μάσκες είναι πολύ επικίνδυνες για τα βρέφη και τα νήπια έως 2 ετών.

“Οι μάσκες καθιστούν δύσκολη την αναπνοή διότι τα νήπια έχουν μικρές αναπνευστικές οδούς”, γεγονός που επιβαρύνει την καρδιά τους, τόνισε η Ένωση, προσθέτοντας ότι σε τόσο μικρά παιδιά η χρήση μάσκας αυξάνει και τον κίνδυνο θερμοπληξίας.

“Ας σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε μάσκες σε παιδιά κάτω των 2 ετών”, ανέφερε η Ένωση στον ιστότοπό της.

Σύμφωνα με αυτή, μέχρι στιγμής υπάρχουν πολύ λίγα σοβαρά κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των παιδιών, τα περισσότερα από τα οποία μολύνθηκαν από μέλη της οικογένειάς τους, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί καμία εστία σε σχολεία ή βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής επίσης συνιστούν να μην χρησιμοποιούν μάσκα τα παιδιά κάτω των 2 ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares