Σάββατο , 28 Νοεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ: Άγρια επίθεση Τούρκων κατά Κούρδων εργατών – Δεν γλύτωσε ούτε 14χρονο κορίτσι…

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ:  Άγρια επίθεση Τούρκων κατά Κούρδων εργατών - Δεν γλύτωσε ούτε 14χρονο κορίτσι...

Το κορίτσι τραυματίστηκε από τον ξυλοδαρμό…

To αποτρόπαιο πρόσωπό τους, το μίσος και τον ρατσισμό δείχνουν για άλλη μια φορά οι Τούρκοι, αυτή την φορά απέναντι σε φτωχούς κούρδους εργάτες και μικρά κορίτσια που εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο France 24 ανέδειξε χθες ένα βίντεο που γυρίστηκε στις 4 Σεπτεμβρίου όπου δείχνει μια ομάδα οκτώ Τούρκων ανδρών στο Ortaköy Sütmahalle, ένα χωριό στη βόρεια τουρκική επαρχία Sakarya, να χτυπούν ανελέητα εποχιακούς εργάτες που προσλήφθηκαν στην περιοχή Mardin, 1.200 χιλιόμετρα μακριά, για μαζέψουν φουντούκια. Οι θεατές τρομοκρατήθηκαν ιδιαίτερα από την εικόνα ενός από αυτούς τους άντρες να χτυπά ένα 14χρονο κορίτσι. Σύμφωνα με δήλωση του πατέρα της, το κορίτσι τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Η ομάδα των 16 εργαζομένων που δέχθηκαν επίθεση ήταν όλοι από την περιοχή Mardin και οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Ο Κασίμ Ντεμίρ, ο πατέρας του κοριτσιού που εμφανίζεται στο βίντεο, είπε στο BBC: «Οι άνδρες κυνηγούσαν τα παιδιά. Εγώ δεν πρόσεξα ότι είχαν χτυπήσει την κόρη μου. Αν τους έβλεπα να χτυπούν γυναίκες, τότε τα πράγματα θα πήγαιναν διαφορετικά.» Πρόσθεσε ότι η επίθεση ήταν ρατσιστικής φύσης και ότι είχαν κακοποιηθεί λόγω της κουρδικής τους ταυτότητας.

pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares