Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Βίντεο σατιρίζει την πολιτική ορθότητα που απειλεί τα παραδοσιακά θεμέλια της οικογένειας

Και ενώ οι τρανσέξουαλ αναγνωρίζονται ως ξεχωριστή κοινότητα με ορισμένα κράτη να απορρίπτουν τις βασικές αρχές της βιολογίας, πολίτες από όλες τις γωνιές του κόσμου αντιδρούν αναλόγως πάνω σε αυτό το μεταμοντερνίστικο ρεύμα.

Μια ομάδα ανθρώπων επινόησε να φτιάξει ένα σατιρικό βίντεο, που θα έχει ως επίκεντρο μια μετα-μοντέρνα οικογένεια. Η σάτηρα έχει χαρακτήρα διαφήμισης κουκλόσπιτου, σαν αυτά που γνωρίζει ο απλός κοσμάκης από τις συνηθισμένες διαφημίσεις.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας διεμφυλικός, αυτοπροσδιοριζόμενος ως “άνδρας”. Η διαφημίστρια τον παρουσιάζει ως βιολογικό άνδρα και όχι γυναίκα, διότι “δεν υπάρχει ξεκάθαρος ορισμός το τι σημαίνει γυναίκα”, κάνοντας αναφορά σε έναν διάσημο συντηρητικό youtuber και ακτιβιστή, Ματ Γουάλς, ο οποίος ρωτούσε σε ένα κοινωνικό τεστ και μπροστά από μια κάμερα τον κόσμο, τι είναι γυναίκα, με κανέναν σχεδόν φυσικά να μην μπορούσε να δώσει τον προσδιορισμό.

Ο τρανς άνδρας περιγράφεται ως έγκυος και όποιος αμφισβητεί την ιδιότητα του, τότε είναι “biggot”, δηλαδή ο κλειστόμυαλος ή αλλιώς, όπως θα έλεγε ένας δικαιωματιστής στην Ελλάδα, “ο φασίστας”. Ο τρανς άνδρας είναι ζευγάρι με έναν άλλον τρανς άνδρα και μεγαλώνουν μωρό. Οι κωμικοί μάλιστα, δεν δίστασαν να παρουσιάσουν τα κακώς κείμενα, βάζοντας και την έκτρωση ως μέρος του “παιχνιδιού” στην διαφήμιση.

Φαίνεται πως μέσα από αυτή την σατιρική διαφήμιση, οι δημιουργεί προσδοκούν να δώσουν ένα μήνυμα στην ευρύτερη κοινωνία, για το αν αποδέχονται την μεταμόρφωση του θεσμού της οικογένειας όπως είναι σήμερα.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares