Παρασκευή , 22 Ιανουαρίου 2021

ΒΙΝΤΕΟ -ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Απίστευτες εικόνες στη Μυτιλήνη: Εγκαταστάθηκαν σε εκκλησάκι λαθρομετανάστες…..

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στα νησιά – Άθλος η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων


Σε εκκλησία έχει εγκατασταθεί ένας αριθμός λαθρομεταναστών στη Μυτιλήνη. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είναι Σύριοι «πρόσφυγες» αλλά Αφγανοί, Πακιστανοί και Αφρικανοί.

Η κατάσταση στα νησιά είναι εκτός ελέγχου πλέον. Είναι ανεπίτρεπτο ιεροί χώροι να καταλαμβάνονται από «λαθρομετανάστες», με τις αρμόδιες αρχές να “σφυρίζουν” αδιάφορα έως ότου παρθεί η απόφαση μεταφοράς τους.

Σε ένα εκκλησάκι 3,5 χλμ. έξω από τη Σκάλα Συκαμνιάς παραμένουν οι 42 λαθρομετανάστες που έφτασαν χθες το απόγευμα στην Μυτιλήνη. Η πλειονότητα είναι αφγανικής καταγωγής, ενώ υπάρχουν, ακόμη, άτομα από το Πακιστάν, το Τόνγκο και τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του CNN στο σημείο, οι νεοεισερχόμενοι παραμένουν στο εκκλησάκι, αναμένοντας το πότε θα μεταφερθούν σε άλλο σημείο. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό το πότε, το πώς ακόμη το εάν θα γίνει αυτό.

Η Ελλάδα δέχεται επίθεση υβριδικού τύπου και δυστυχώς οι λαθρομετανάστες αποτελούν το “όπλο” της Τουρκίας στην άσκηση πιέσεων και στον επικοινωνιακό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες.

Οι ελληνικές αρχές κάνουν το καλύτερο δυνατό να “θωρακίσουν” τα σύνορα, ωστόσο η φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων αποτελεί σημαντική πρόκληση. Είναι απαραίτητο η κυβέρνηση να στοχοποιήσει την πηγή του προβλήματος, δηλαδή το τουρκικό καθεστώς Ερντογάν, το οποίο με στόχο την Ελλάδα και την άντληση οικονομικών πόρων από την Ευρώπη έχει εργαλειοποιήσει λαθρομετανάστες.

 

 

 

 

 

Σε Καρά Τεπέ και Μόρια ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός
Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, κ. Φραντσέσκο Ρόκα, επισκέφτηκε τον περίκλειστο χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συνεχίζεται η καταγραφή των νεοεισερχόμενων λαθρομεταναστών, αλλά και τις δομές φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια, συνοδεία του κ. Αντώνη Αυγερινού, προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Οι κ. Ρόκα και Αυγερινός είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους νεοεισελφθόντες λαθρομετανάστες στο νησί, που περιμένουν να επιβιβαστούν στο αρματαγωγό «Ρόδος».

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου ρώτησε για τις ανάγκες που έχουν, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η διαδικασία ταυτοποίησης στο λιμάνι εξακολουθεί να κινείται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και στο αρματαγωγό έχουν επιβιβαστεί περί τους 250 από τους συνολικά 508 νεοεισελθέντες.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Καρά Τεπέ, όπου έκαναν μία περιήγηση και είδαν ιδίοις όμμασι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν εκεί.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Μόρια, όπου διαπίστωσαν τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη δομή και τις απάνθρωπες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμένουν οι λαθρομετανάστες

 

pentapostagma

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares