Πέμπτη , 18 Αυγούστου 2022

Βίντεο δείχνει τανκς να προστατεύουν τράπεζες στην Κίνα και να εμποδίζουν τον κόσμο

Βίντεο δείχνει τανκς να προστατεύουν τράπεζες που έχουν πληγεί από κρίση στην Κίνα, το Διαδίκτυο λέει «Η ιστορία επαναλαμβάνεται»


Μια σειρά από τανκς φαίνεται να αναπτύσσονται έξω από το υποκατάστημα μιας τοπικής τράπεζας σε μια κινεζική πόλη.

Το βίντεο από το Χενάν δείχνει μια μεγάλη ουρά από τανκς που εμποδίζουν τους ντόπιους να φτάσουν στο υποκατάστημα της τράπεζας.

Οι ντόπιοι δείχνουν ταραγμένοι αλλά αναγκάζονται να περιμένουν λόγω της παρουσίας των τεθωρακισμένων. Οι χρήστες του Reddit συγκρίνουν τη σκηνή με το περιστατικό στην πλατεία Τιενανμέν, όταν το 1989, εκατοντάδες τανκς χρησιμοποιήθηκαν για να συντρίψουν τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας.

“Τιενανμέν πλατεία 2: ηλεκτρικό μπούγκαλου”, σχολίασε ένας χρήστης. «Κάτι… κάτι… Η ιστορία επαναλαμβάνεται», είπε ένας άλλος.

«Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν οι χειριστές δεξαμενών δεν μπορούν να κάνουν ανάληψη των χρημάτων τους επίσης», σχολίασε ένας τρίτος χρήστης.

Οι ντόπιοι που επλήγησαν από την τραπεζική κρίση, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών στην Κίνα, ισχυρίζονται ότι 40 δισεκατομμύρια γιουάν (6 δισεκατομμύρια δολάρια) σε καταθέσεις έχουν εξαφανιστεί και διαμαρτύρονται ζητώντας πρόσβαση στις αποταμιεύσεις τους.

Τους είπαν να «περιμένουν υπομονετικά», ανέφερε η SCMP σε έκθεσή της τη Δευτέρα. Μερικοί από τους ανθρώπους με λιγότερα από 50.000 γιουάν (7.400 δολάρια ΗΠΑ) έλαβαν τα χρήματά τους την περασμένη εβδομάδα, αλλά άλλοι ακόμη περιμένουν.

Οι κινεζικές αρχές δήλωσαν ότι οι τράπεζες στο επίκεντρο της διαμάχης εξαγοράστηκαν από τον όμιλο Henan Xincaifu μέσω «εσωτερικής και εξωτερικής συμπαιγνίας» και «παράνομα» προσέλκυσης καταθετών. Έρευνα για το τραπεζικό σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

 

dw.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares