Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Βίντεο: «Απόβαση» αλλοδαπών στην Ικαρία με το φως της ημέρας – Στον Έβρο οι κάτοικοι φοβούνται για τις ζωές τους…

Aπόβαση αλλοδαπών στην Ικαρία κατά την διάρκεια της ημέρας και χωρίς κανένα εμπόδιο, βλέπουν οι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι και καταγράφουν το περιστατικό με τα κινητά τους τηλέφωνα.Προκαλεί εντύπωση το πόσο εύκολα καταφθάνουν οι βάρκες στο νησί και διερωτάται πλέον κανείς τι θα εμπόδιζε μια ασύμμετρη επιχείρηση με «αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες» οι οποίοι όμως θα ήταν οπλισμένοι με συγκεκριμένη αποστολή κατά ελληνικού νησιού με σκοπό το σαμποτάζ, ή ακόμα και την δημιουργία προγεφυρώματος σε μια επικείμενη τουρκική επίθεση.

Αυτή είναι η κατάσταση στα νησιά αλλά είναι εξίσου σοβαρή και στον Έβρο.

Από άποψη εθνικής ασφάλειας η κατάσταση στην χώρα οδεύει σε αδιέξοδο καθώς ολοένα και περισσότερες είναι οι καταγγελίες που έρχονται στο φως, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή στον βόρειο Έβρο, με την καθηγήτρια που δέχθηκε επίθεση από 20 παράνομους μετανάστες.

Τα στόματα άνοιξαν και αρκετοί είναι αυτοί που καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά.

Οι κάτοικοι ενημερώνουν το e-evros ότι είναι Πολύ συχνό φαινόμενο στον ορεινό όγκο του Έβρου. Δέρειο, Λεπτοκαρυά, Κέχρος κλπ κλπ όσοι κινούμαστε προς τα εκεί για δουλειά (ανεμογεννήτριες – τηλεπικοινωνίες) τους συναντάμε πολύ συχνά. Στη μέση του πουθενά – κυριολεκτικά – τους βλέπεις να περπατάνε , να σου κάνουν νόημα να σταματήσεις και σε πολλές περιπτώσεις όπως και αυτή πετάγονται στο δρόμο. Μη σταματάτε για κανένα λόγο”!

Σημειώνεται η χθεσινή καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Κυνηγών νομού Έβρου Νίκο Λαμπρίδη στον ραδιοφωνικό σταθμό Maximum, ο οποίος ανέφερε πως λαθρομετανάστες τον περικύκλωσαν έξω από το κατάλυμά του στο Δέλτα του Έβρου, απειλώντας τον με «παλούκια και τσεκούρια».

Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Λαμπρίδη το τελευταίο δεκαήμερο έχουν συμβεί αλλά πέντε αντίστοιχα περιστατικά στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος χαρακτήρισε την κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και σημείωσε μεταξύ άλλων “Είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση και να σκοτωθούν 2 και 3 και 5 άτομα. Έκκληση σε όλους τους κυνηγούς να είναι υποψιασμένοι και το γρηγορότερο δυνατό να αποχωρούν από τέτοιες καταστάσεις”.

Shares