Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βίντεο αποκαλύπτει Ουκρανούς να εκπαιδεύονται στην Βρετανία

Warrior

Ουκρανικά στρατεύματα εκπαιδεύονται στην χρήση οχημάτων μάχης πεζικού Warrior στο Ηνωμένο Βασίλειο! 

Η επιχείρηση ORBITAL, δηλαδή η εκπαιδευτική επιχείρηση που δημιουργήθηκε από τις βρετανικές και τις δανικές ένοπλες δυνάμεις για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, έχει δημοσιεύσει ένα ενδιαφέρον βίντεο από άσκηση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, το υλικό δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες (όπως γράφει και η περιγραφή του) να χρησιμοποιούν οχήματα μάχης πεζικού τύπου Warrior (Μαχητής), ως μέρος της εκπαίδευσης.

Η ουκρανική σελίδα ενημέρωσης DefenseExpress σχολιάζει το βίντεο και μεταδίδει την είδηση στο δικό της κοινό. Σύμφωνα με το άρθρο της, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ανακοινώσει ακόμη τα πλάνα του για την παράδοση αυτών των οχημάτων στην Ουκρανία. Πρόσφατα βέβαια ανακοινώθηκαν πακέτα στρατιωτικής βοήθειας, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν κύρια άρματα μάχης Challenger 2 και οχήματα μάχης πεζικού FV430 Mk3 Bulldog. Το τελευταίο αποτελεί ένα από τα βασικά τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα οχήματα του βρετανικού στρατού, το οποίο όμως είναι κατώτερου του Warrior.

Οι Βρετανοί πάντως είχαν υποσχεθεί πως θα παρέχουν οχήματα μάχης πεζικού κατά την διάρκεια κοινής δήλωσης με την Εσθονία, την Πολωνία, την Λιθουανία, την Λετονία, την Δανία, την Τσεχία, την Ολλανδία και την Σλοβακία.

Παρόλα αυτά, η Μεγάλη Βρετανία δεν υποσχέθηκε πως θα στείλει συγκεκριμένα δικά της οχήματα μάχης πεζικού, και ανέφερε πως θα στείλει μόνο ανταλλακτικά κομμάτια για να “επιδιορθωθούν εκατοντάδες ουκρανικά άρματα μάχης και οχήματα μάχης πεζικού.” Πιθανότατα την αποστολή οχημάτων μάχης πεζικού θα αναλάβει τελικά η Πολωνία και η Σλοβακία.

Πηγή: pentapostagma.gr

Shares