Τετάρτη , 28 Ιουλίου 2021
Τελευταία Νέα

Βιέννη επίθεση: Αλβανικής καταγωγής γεννημένος στην Αυστρία ο Ισλαμιστής τρομοκράτης (Βίντεο)

Βιέννη επίθεση: Σύμφωνα με τον αυστριακό υπ. Εσωτερικών ο δράστης, που σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών, ήταν τζιχαντιστής. Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας και πρωταγωνίστησε στην σφαγή. 

 

Βιέννη επίθεση: Επιβεβαιώνεται πλέον επίσημα το σενάριο της ισλαμικής τρομοκρατίας πίσω από την σφαγή στην Βιέννη. Επιβεβαιώνεται όμως κι άλλη μία φρικτή πραγματικότητα. Ότι οι ευρωπαίοι άφηναν τους πολίτες τους να πολεμούν στο πλευρό του ισλαμικού κράτους σφάζοντας τον λαό της Συρίας. Και έπειτα τους επέτρεψαν να επιστρέψουν ανενόχλητοι και ατιμώρητοι παρά τα εγκλήματα της ανθρωπότητας που είχαν διαπράξει.

Ταυτοποιήθηκε σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας και πρωταγωνίστησε στην σφαγή. Ο δράστης είναι γεννημένος στην Αυστρία, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος φαίνεται ότι είχε ταξιδέψει στην Συρία για να πολεμήσει στο πλευρό της Τουρκίας και του ισλαμικού κράτους κατά του συριακού λαού.

Ο αλβανικής καταγωγής τρομοκράτης είχε πολεμήσει στην Συρία
Ο αλβανικής καταγωγής τρομοκράτης είχε πολεμήσει στην Συρία

Είχε φύγει με άλλους 90 αυστριακούς πολίτες – ισλαμιστές, και είχε επιστρέψει πρόσφατα. Παραδόξως δεν είχε μπει φυλακή παρά το ότι το ισλαμικό κράτος διέπραξε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτή η συμπεριφορά της Αυστρίας αλλά και πολλών άλλων ευρωπαϊκών χωρών απέναντι στους ισλαμιστές τρομοκράτες, αποδεικνύεται ολέθρια για την ίδια την χώρα, την ίδια την Ευρώπη.

Τις πρωινές ώρες στη Βιέννη ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, σε έκτακτη συνέντευξη τύπου, δίνει τις πρώτες πληροφορίες, που επιβεβαιώνουν τον φόβο πολλών για ισλαμιστικό υπόβαθρο της χθεσινοβραδινής επίθεσης στην καρδιά της Βιέννης. «Βιώσαμε χθες μίαν επίθεση τουλάχιστον ενός ισλαμιστή τρομοκράτη. Είχαμε χρόνια να βρεθούμε στην Αυστρία σε παρόμοια κατάσταση.Τρομοκρατία και βία δεν έχουν θέση και μέλλον στην κοινωνία μας, δεν πρόκειται να σταματήσουμε να υπερασπιζόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας και τις ελευθερίες μας μετά από μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Θα μείνουμε ενωμένοι όλοι οι πολίτες για να συμβάλουμε στη διαλεύκανση αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο φερόμενος ως δράστης, που σκοτώθηκε από πυρά των αστυνομικών, ήταν συμπαθών της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, γι’ αυτό από νωρίς το πρωί βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες σε πολλά σπίτια του περιβάλλοντός του, χωρίς να δίνονται πληροφορίες για να μην συναντήσουν προσκόμματα οι έρευνες. Αυτό όμως που έγινε γνωστό είναι ότι τα εκρηκτικά, με τα οποία ήταν ζωσμένος, δεν ήταν αληθινά. Σύμφωνα με περιγραφές, αλλά και από τις βιντεοσκοπημένες εικόνες, κρατούσε ένα αυτόματο όπλο και πυροβολούσε αδιακρίτως περαστικούς. Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση για τον εντοπισμό τουλάχιστόν ενός ακόμη δράστη, που φέρεται να είναι βαριά οπλισμένος, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το σοκ στην αυστριακή κοινωνία είναι μεγάλο και οι εκδηλώσεις αλληλεγγύης καταφθάνουν στην αυστριακή πρωτεύουσα από ολόκληρο τον κόσμο. Η τρομοκρατική επίθεση έγινε στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης, σε περιοχή κοντά στην κεντρική συναγωγή της πρωτεύουσας, όπου υπάρχουν πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν τα μέτρα λοκντάουν και στην Αυστρία. Πολύς κόσμος βρίσκονταν εκεί τόσο μέσα, όσο και έξω στους δρόμους. Αμέσως η περιοχή αποκλείστηκε, μετρό και λεωφορεία διέκοψαν τα δρομολόγιά τους. Μέχρι στιγμής εκτός από τον δράστη, νεκροί

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares