Πέμπτη , 29 Σεπτεμβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Βιασμός σε ξενοδοχείο της Χαλκιδικής: Περί ψευδής καταγγελίας βιασμού κάνει λόγο η δικηγόρος

Μία νέα καταγγελία για βιασμό 23χρονης, πριν από λίγες μέρες, σε γνωστό ξενοδοχείο της Χαλκιδικής έρχεται στο φως.

Θύτης, σύμφωνα με την καταγγελλόμενη, μετρ της εν λόγω επιχείρησης, ο οποίος από την πλευρά του αρνείται μετ’ επιτάσεως τα όσα του καταλογίζει η νεαρή γυναίκα και κάνει λόγο για …«φάμπρικα» μηνύσεων.

Η δικηγόρος του μετρ, Ανθούλα Ανάσογλου, κάνει λόγο για ψευδείς κατηγορίες που σύντομα θα καταπέσουν και αποκαλύπτει ότι τον Ιούνιο του 2021 η 23χρονη προέβη σε ακόμα μία καταγγελία για βιασμό εις βάρος άλλου προσώπου η οποία δεν προχώρησε.

«Κάποιοι εκμεταλλεύονται το κίνημα metoo»
«Δυστυχώς, σήμερα ορισμένοι άνθρωποι, εκμεταλλευόμενοι το επαναστατικό κίνημα του metoo, που γιγαντώθηκε δίνοντας φωνή στα θύματα βιασμού και γενετήσιας εκμετάλλευσης, προχωρούν σε ψευδείς καταγγελίες σπιλώνοντας πρόσωπα και ρίχνοντας λάσπη σε όσους μπλέκονται στα δίχτυα τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο εντολέας μου, πεπεισμένος ότι τελούσε σε σχέση με τη φερόμενη ως παθούσα, βρέθηκε σιδεροδέσμιος εν ώρα εργασίας του να οδηγείται στον εισαγγελέα για αδικήματα που ουδέποτε διέπραξε. Ποιος όμως θα ξεπλύνει αυτή τη λάσπη;».

Τι αναφέρεται στην καταγγελία
Όπως αποκαλύπτεται η 23χρονη, επίσης εργαζόμενη στην ξενοδοχειακή επιχείρηση και υπεύθυνη στο poolbar, προέβη στην καταγγελία την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου. Οι δυο τους φαίνεται να γνωρίζονταν από παλιά και να διατηρούσαν τυπικές σχέσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελλόμενη όλα άλλαξαν όταν βρέθηκαν να δουλεύουν στον ίδιο χώρο.

Στις αρχές του καλοκαιριού εκείνος, προφασιζόμενος διάφορα θέματα δουλειάς, προσπαθούσε να είναι σε επικοινωνία μαζί της καλώντας την στο δωμάτιό του. Εκεί, μια μέρα, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η 23χρονη, της ζήτησε να του κάνει μασάζ, όπως και έγινε με τη θέλησή της, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε και αυτή μασάζ από την πλευρά του. Εκείνος όμως δεν σταμάτησε εκεί. Έγινε περισσότερο πιεστικός και προχώρησε αγγίζοντάς την σε ευαίσθητα σημεία. Η ίδια ισχυρίζεται ότι αντέδρασε και προσπάθησε να φύγει, αλλά έγινε περισσότερο πιεστικός και προχώρησε σε συνουσία. Όταν χτύπησε το κινητό της, ο μετρ απομακρύνθηκε και εκείνη έφυγε επικαλούμενη κάτι έκτακτο και σοβαρό.

Από εκείνη τη μέρα και έπειτα όποτε έβρισκε την ευκαιρία, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, την πλησίαζε και την άγγιζε σε διάφορα σημεία του σώματός της, ακόμα και όταν βρισκόταν σε βιντεοκλήση με τον σύντροφό της. Ο μετρ συνέχιζε να την καλεί στο δωμάτιό του προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα δουλειάς και τυχόν προβλήματα που προέκυπταν και έβρισκε την ευκαιρία να προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις χωρίς τη θέληση της νεαρής εργαζόμενης.

 

Τα κρίσιμα ερωτήματα στην υπόθεση
Για τα περιστατικά, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για πράξεις συνουσίας, αναφέρθηκε στη διεύθυνση του ξενοδοχείου λέγοντας ότι «ο μετρ έχει μακρύ χέρι», ενώ στην ερώτηση του διευθυντή του ξενοδοχείου αν επιθυμεί να καλέσει για συστάσεις τον εν λόγω υπεύθυνο, απάντησε αρνητικά. Μετά από λίγο καιρό οι παρενοχλήσεις συνεχίστηκαν. Στις 14 Αυγούστου, όταν πήγε στο γραφείο του να τον ενημερώσει για μια αλλαγή στο πρόγραμμα, η 23χρονη κατήγγειλε ότι ο μετρ τη βίασε για ακόμα μία φορά, αλλά δεν φώναξε γιατί δεν υπήρχε κανείς κοντά για να την ακούσει. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πράξης πέρασε έξω από το γραφείο μια καθαρίστρια, η οποία μάλιστα συνομίλησε με τον μετρ χωρίς η ίδια -όπως υποστηρίζει- να αντιδράσει και να ζητήσει βοήθεια.

«Πρόκειται για μια υπόθεση που «μπάζει» από παντού. Υπάρχουν πολλές κινήσεις στις οποίες θα μπορούσε να προβεί η 23χρονη και δεν το έκανε. Γεγονός που “γεννά” ερωτήματα. Γιατί δεν φώναξε για βοήθεια; Γιατί δεν έκανε την καταγγελία νωρίτερα; Σύντομα η αλήθεια θα αποκαλυφθεί, καθώς “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Σύσσωμο το προσωπικό και οι συνάδελφοί του εμφανίστηκαν ενώπιον του ανακριτή δηλώνοντας την υποστήριξη προς το πρόσωπο του εντολέα μου και καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια για διαλεύκανση της αλήθειας. Εύχομαι σύντομα και την πλήρη απαλλαγή από κάθε κατηγορία», σχολιάζει η Ανθούλα Ανάσογλου.

Τέλος, στην αστυνομία η νεαρή γυναίκα φαίνεται επιπρόσθετα να ισχυρίστηκε ότι ο υπεύθυνός της μία από τις φορές που προέβη σε συνουσία μαζί της τράβηξε βίντεο, ενώ την πίεζε να του στείλει μια σειρά από αισθησιακές φωτογραφίες, τις οποίες είχε βγάλει στο παρελθόν με επαγγελματία φωτογράφο. Μάλιστα, ο μετρ ανέφερε ότι είχε εκδηλώσει ζήλια απέναντί της και ήθελε να μαθαίνει όλες της τις κινήσεις.

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares