Δευτέρα , 25 Ιανουαρίου 2021

Βέτο Βουλγαρίας στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Διασύρεται η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας

Το Μ. Μαξίμου για ακόμη μια φορά, απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις…

Την στιγμή που η κυβέρνηση Μητσοτάκη (παρά τα όσ αδιαμήνυς προκελογικά) δίνει τα πάντα άνευ όρων στα Σκόπια, η Βουλγαρία της ”βάζει τα γυαλιά” και διασύρει την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας.

Δυστυχώς για όλους τους Έλληνες, τόσο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α και ο Τσίπρας όσο και ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, έκαναν και, όπως φαίνεται,συνεχίζουν να κάνουν τα πάντα για να μπει το κράτος που καπηλεύεται την ιστορία μας στην ΕΕ!

Πλέον Ευρώπη και Βαλκάνια είναι το κέντρο των εξελίξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters:

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, η τελευταία αρνήθηκε να εγκρίνει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Σκόπια, μπλοκάροντας επί της ουσίας την επίσημη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η Εκατερίνα Ζαχαρίεβα δήλωσε ότι η Σόφια δεν μπορεί προς το παρόν να στηρίξει την έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των «27» και των Σκοπίων, λόγω των ανοιχτών γλωσσικών και ιστορικών διαφορών που χωρίζουν τις δύο χώρες.

«Σε αυτό το στάδιο η Βουλγαρία δεν μπορεί να στηρίξει το προσχέδιο του διαπραγματευτικού πλαισίου με τα Σκόπια και τη διεξαγωγή της πρώτης Διακυβερνητικής Διάσκεψης», είπε η υπουργός μετά τη λήξη του σημερινού Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

“Ήττα” για τα σχέδια της Γερμανίας για τα Σκόπια – Εκθειάζει την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών ο Μάας…

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, δεν αναμένει ότι η τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ την Τρίτη θα εγκρίνει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια. «Δυστυχώς προς το παρόν τα μηνύματα δεν είναι καλά», δήλωσε σε εκδήλωση του πολιτικού ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ το απόγευμα της Δευτέρας στο Βερολίνο.

Όπως διαβεβαίωσε, η Γερμανία θα συνεχίσει να εργάζεται «σκληρά» προς αυτή την κατεύθυνση, «όπως και τις τελευταίες ημέρες.» Το ζήτημα δεν είναι αν, αλλά πότε θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, τόνισε ο κ. Μάας. Η απόφαση για την έναρξή τους έχει ληφθεί τον Μάρτιο και «όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να τηρήσουν το λόγο τους.» Παράλληλα έκανε έκκληση στον Ζόραν Ζάεφ να συνεχίσει τις «προσπάθειες, να αναπτύξει μαζί με τη Βουλγαρία μια θετική ατζέντα.»

Το “στοπ” της Βουλγαρίας

Βουλγαρικό “φρένο” στην ένταξη των Σκοπίων: Απέτυχε η Γερμανία να άρει το βέτο της Σόφιας

με πληροφορίες από pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares