Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Βέροια – Συνήγορος 29χρονης: «Δεν πήγε σε ρεβεγιόν»

Ο συνήγορος της 29χρονης διέψευσε κατηγορηματικά ότι η εντολέας του ομολόγησε δολοφονία του βρέφους αλλά και πως πήγε σε ρεβεγιόν.

Ότι η 29χρονη που φέρεται να σκότωσε το βρέφος της στο φράγμα του Αλιάκμονα «δεν ομολόγησε ποτέ» ξεκαθάρισε ο συνήγορός της, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι η εξιστόρηση των πραγμάτων από τη μεριά της «Δεν έχει αρχή μέση και τέλος».

Ακόμα σχετικά με το πού πήγε η 29χρονη μετά την πράξη της, ανέφερε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι πήγε μετά την πράξη σε ρεβεγιόν. Πήγε και απομονώθηκε κάπου που δεν ήθελε τους οικείους της. Θα πρέπει να ανοίξει ένα μεγάλο θέμα σχετικά με την κατάσταση του καταλογισμού με τις ακούσιες νοσηλείες. Θα ερευνήσουμε αν αυτή η γυναίκα είχε πάρε – δώσε με ψυχιατρικές εντολές, αν αυτά τα πάρε – δώσε ήταν με εισαγγελική εντολή».

Όπως ανέφερε ο ίδιος θα αιτηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη: «Θα κάνουμε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Θα πρέπει να ερευνηθεί κατά πόσον ήταν σε θέση να αντιληφθεί τις συνέπειες της πράξης ή της παράλειψής της».

Τι λέει ο οδηγός ταξί που την παρέλαβε
«Δεν ήξερα τίποτα, με δρομολόγησε το κέντρο. Στο φράγμα. Πήγα, ήταν η κοπέλα, μπήκε στο πίσω κάθισμα, την πήγα στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης» αναφέρει ο οδηγός ταξί, που παρέλαβε την 29χρονη μητέρα αφού αυτή είχε μόλις σκοτώσει το παιδί της στα νερά του φράγματος του Αλιάκμονα.

Ο ίδιος φέρεται να έχει καταθέσει στην Αστυνομία πως δεν διέκρινε απολύτως καμία ταραχή στη γυναίκα. « Δεν μου είπε τίποτα απολύτως. Κανονική κούρσα, όπως παίρνει ο κόσμος ένα ταξί. Δεν ήξερα τίποτα και με κάλεσαν στην Ασφάλεια. Εκεί ρώτησα και μου είπαν ότι είναι η κοπέλα που μετέφερες σκότωσε το παιδί της» ανέφερε μιλώντας στο OPEN.

Την Τετάρτη στον ανακριτή
Η γυναίκα οδηγείται την Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθεί, ενώ σύμφωνα με τον συνήγορό της βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Το μεσημέρι της Δευτέρας η γυναίκα οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της Βέροιας, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε η κηδεία του 11 μηνών βρέφους της. Εκεί βρέθηκαν η γιαγιά, ο παππούς και ο θείος του βρέφους.

Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική η μητέρα
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η νεαρή μητέρα είχε νοσηλευτεί κατά το παρελθόν πολλές φορές σε ψυχιατρική κλινική και εκδήλωνε συμπεριφορές που έδειχναν ότι δεν ήταν σε θέση να μεγαλώσει ένα παιδί. Μετά τη σύλληψή της δε μπορούσε να πει στους αστυνομικούς γιατί προχώρησε στην φρικώδη πράξη.

Η 29χρονη ζούσε με τους γονείς της, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι κάτι κακό έχει συμβεί, ειδοποιώντας την Αστυνομία. Η κόρη τους πήρε το παιδί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς λέγοντας ότι θα πάει σε φιλικό σπίτι για να κάνει ρεβεγιόν.

Ωστόσο, είπε ψέματα. Από την έρευνα προέκυψε ότι πήρε ταξί από το χωριό όπου ζει και κατευθύνθηκε με το μωρό στην αγκαλιά στην περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα του Αλιάκμονα. Εκεί πέταξε το βρέφος στο νερό. Στη συνέχεια, πήγε σε ξενοδοχείο, όπου πέρασε το βράδυ της. Την άλλη μέρα επέστρεψε στο σπίτι της, όπου ανάστατοι οι γονείς της αντιλήφθηκαν ότι το μωρό έχει εξαφανιστεί. Όταν τη ρώτησαν που βρίσκεται, εκείνη δεν έδινε κάποια λογική απάντηση.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο οδηγός ταξί που τη μετέφερε δεν κατάλαβε το παραμικρό, καθώς η συμπεριφορά της ήταν απολύτως φυσιολογική: «Δεν έδειχνε ταραγμένη».

Όταν οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες και τη ρώτησαν που βρίσκεται το μωρό, δεν έδινε κάποια λογική απάντηση. Μέχρι που μίλησε για «μία βόλτα στο ποτάμι» που πήγε μαζί με το παιδί και τότε οι αστυνομικοί άρχισαν να την πιέζουν για να τους προσδιορίσει το σημείο. «Αυτό το παιδί δεν το αγαπούσε κανείς, ούτε οι γονείς μου το αγαπούσαν», είπε λίγη ώρα αργότερα.

Η στάση της άλλαξε όταν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι δεν σκότωσε το παιδί της και ότι δεν ξέρει τι έγινε. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η 29χρονη το τελευταίο διάστημα δεν λάμβανε τη φαρμακευτική αγωγή που της είχε χορηγηθεί. Ο πατέρας του βρέφους προσπαθούσε να την πείσει να αναγνωρίσει το παιδί, ωστόσο, εκείνη αρνείτο (σύμφωνα τουλάχιστον με τον ίδιο).

newsbomb.gr

Shares