Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Βενεζουέλα: Συγκρούσεις στους δρόμους – Δυνάμεις του Γκουαϊδό καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια…

Ο Χουάν Γκουαϊδό χαρακτήριζει τις εξελίξεις «εξέγερση». Ο Νικολάς Μαδούρο και οι συνεργάτες του, κάνουν λόγο για «απόπειρα πραξικοπήματος».Τα γεγονότα εξελίσσονται πλέον με ραγδαίο τρόπο στη Βενεζουέλα, καθώς δυνάμεις του στρατού, που υποστηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό, έχουν βγει με τα όπλα στους δρόμους και συγκρούονται με δυνάμεις του στρατού που παραμένουν πιστές στην κυβέρνηση Μαδούρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, αλλά και πολίτες μέσω των social media, τις τελευταίες ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη μία μεγάλη επιχείρηση για την πρώτη του Νικολάς Μαδούρο από την εξουσία.

Στρατιώτες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση έχουν καταλάβει στρατηγικά σημεία στο Καράκας και κτίρια, ενώ συλλαμβάνουν τους υπεύθυνους των εγκαταστάσεων και τους απομακρύνουν από τα σημεία.

Ακολουθεί βίντεο από τη στιγμή που στρατιώτες του Γκουαϊδό καταλαμβάνουν τις δημόσιες δεξαμενές, συλλαμβάνοντας τους υπεύθυνους:

Σε άλλα σημεία εμφανίζονται στρατιώτες με τα χέρια πίσω από το κεφάλι και πεσμένοι στην άσφαλτο, να έχουν ακινητοποιηθεί από πολίτες και στρατιώτες που λαμβάνουν μέρος στην εξέγερση, ενώ σε όλες τις πόλεις της χώρας, οι πολίτες έχουν «σπάσει» στα δύο, με τον εμφύλιο να βρίσκεται προ των πυλών.

vene1
vene1
vene2

protothema.gr

Shares