Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022

Βενετία: Τουρίστες έκαναν σερφ στο Μεγάλο Κανάλι – ΒΙΝΤΕΟ

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει δύο τουρίστες να κάνουν σερφ στη Βενετία και συγκεκριμένα στο Μεγάλο Κανάλι.

Οι δύο άνδρες έκαναν βόλτα πάνω σε ηλεκτρικές σανίδες του σερφ στην πλωτή οδό που αποτελεί μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO με ιστορικά κτίρια, αλλά και κύρια αρτηρία της Βενετίας. Στη διαδρομή, αποφεύγουν ένα βαπορέτο (θαλάσσιο λεωφορείο) και ένα ταξί κάτω από τη γέφυρα του Ριάλτο και δίπλα από τη Σάντα Μαρία ντέλα Σαλούτε, ένα από τα εμβληματικά αξιοθέατα της πόλης. Καθώς περνούσαν κάτω από τη γέφυρα Ακαντέμια, ένας από τους σέρφερ έπεσε από τη σανίδα του αλλά κατάφερε να κρατήσει το κινητό του έξω από το νερό, βιντεοσκοπώντας τον φίλο του.

Ο δήμαρχος Luigi Brugnaro ανέβασε στο Twitter ένα βίντεο με τους σέρφερ, αποκαλώντας τους «ηλίθιους που κοροϊδεύουν την πόλη». Μάλιστα, προσέφερε ένα δωρεάν δείπνο σε όποιον μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγες ώρες αργότερα οι δύο τουρίστες ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Οι σανίδες τους, αξίας περίπου 25.000 ευρώ, κατασχέθηκαν επειδή δεν ήταν ασφαλισμένες, ενώ στον καθένα επιβλήθηκε πρόστιμο 1.500 ευρώ επειδή έθεσε σε κίνδυνο τη ναυσιπλοΐα του καναλιού. Επίσης τιμωρήθηκαν για αντικοινωνική συμπεριφορά και εκδιώχθηκαν από την πόλη.

real.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares