Τρίτη , 12 Νοέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Βελόπουλος σε ΣΥΡΙΖΑ: Είστε σταλινικοί…

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος ασκεί δριμεία επίθεση και χαρακτηρίζει τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ σταλινικούς , μετά την απαράδεκτη κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να βάλει «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ» στα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μια παραφιλολογία ότι τα ΜΜΕ παραβιάζουν τους όρους και να σταματήσουν να δείχνουν περιστατικά βίας και μίσους σχετικά με τους λαθρομετανάστες.

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, Αθανάσιο Κουτρομάνο ο ΣΥΡΙΖΑ θίγει το ζήτημα της αναπαραγωγής περιστατικών “μίσους και βίας σε βάρος λαθρομεταναστών από μερίδα των ΜΜΕ”, με τρόπο “άκριτο και εντυπωσιοθηρικό”, όπως τον χαρακτηρίζει.

Υποστηρίζει ότι η ελληνική κοινωνία πρέπει να προστατευθεί από την προώθηση βίαιων και ακραίων ρατσιστικών και ξενοφοβικών πρακτικών”.

Ο Κ.Βελόπουλος δίνει  αιχμηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους χαρακτηρίζει σταλινικούς καθώς υποστηρίζει δεν γίνεται να βάζουν ΄΄ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ΄΄ και να μην παρουσιάζουν την πραγματική εικόνα που υπάρχει και να την κρύβουν στον Ελληνικό λαό. Είναι απαράδεκτο να φιμώνουν την  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ.

Δείτε παρακάτω την απάντηση του Κ.Βελόπουλου:

 

Δείτε παρακάτω την επιστολή από τον εκπρόσωπο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση προς το ΕΣΡ:

Αναλυτικά η επιστολή:
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται όλο και περισσότερα περιστατικά έκφρασης μίσους και βίας σε βάρος «προσφύγων» και «μεταναστών».

Μερίδα των ΜΜΕ αναπαράγει με τρόπο άκριτο και εντυπωσιοθηρικό τέτοια περιστατικά, καταλήγοντας στην εντατική και εμφατική (υπερ)προβολή ατόμων ή οργανωμένων ομάδων που αντιδρούν με ακραία φρασεολογία στην εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή τους και ενίοτε εκτρέπονται σε μισαλλόδοξο ή ξενοφοβικό λόγο, ακόμα και σε απειλές ή πράξεις βίας. Η στάση αυτή μερίδας των ΜΜΕ, υπερβαίνοντας εμφανώς τις ανάγκες ενημέρωσης του κοινού, συμβάλλει στην αναπαραγωγή, τη διάδοση και, τελικά, την «κανονικοποίηση» του ξενοφοβικού και μισαλλόδοξου λόγου. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συμβάλλει ακόμη και στην υποκίνηση διακρίσεων, βίας και ρατσιστικού μίσους, απειλώντας ευθέως την κοινωνική συνοχή.

Ενόψει αυτών, σας καλούμε:
– ανταποκρινόμενοι στο θεσμικό σας ρόλο να διασφαλίζετε την κατά το Σύνταγμα αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, την ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων, καθώς και το σεβασμό της αξίας του ανθρώπου και την προστασία της παιδικής ηλικίας και της νεότητας,

– και δεδομένου ότι η νομοθεσία ρητώς απαγορεύει την προβολή ρατσιστικών ή ξενοφοβικών μηνυμάτων και χαρακτηρισμών, καθώς και μισαλλόδοξων θέσεων που θίγουν ευάλωτες ή ανίσχυρες πληθυσμιακές ομάδες (άρθρο 4 του π.δ. 77/2003),
να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσετε την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας από το σύνολο των ΜΜΕ και να προστατευθεί η ελληνική κοινωνία από την προώθηση βίαιων και ακραίων ρατσιστικών και ξενοφοβικών πρακτικών.

Με εκτίμηση,
Αλέξης Χαρίτσης
Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares