Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ προς ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρετε ούτε τα βασικά για την ΑΟΖ- Προς ΝΔ έχετε γίνει Νέα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ με τους μετανάστες. Τους πάτε από δω κι από κει… ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ…

Παρέμβαση του Κ. Βελόπουλου Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με αφορμή την κύρωση περιβαλλοντικής σύμβασης για τον υδράργυρο.Ανέπτυξε τα ζητήματα του ορυκτού πλούτου στην Ελλάδα και την χαμένη ευκαιρία του ελληνισμού.

Δείτε το βίντεο

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/527963424740240/

 

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/548184689120392/

 

Αν με ακούγατε από το 2007, 2008, 2009 σήμερα θα είχαμε κάνει εξόρυξη φυσικού πετρελαίου. Το φώναζα τότε.
Στην Θεσσαλονίκη υπάρχει ο ποταμός Εχέδωρος (σημαίνει ο έχων δώρα) ο σημερινός Γαλλικός ποταμός. Το δώρο που έφερνε ήταν ο χρυσός. Γι’ αυτό το λόγο οι Γάλλοι έστησαν εκεί στρατόπεδο και έκαναν εξόρυξη χρυσού.

Όμως εμείς δεν κάναμε ποτέ τίποτα. Δεν μας επέτρεψαν γιατί ήθελαν μια Ελλάδα πάντα ελεγχόμενη και μη ανεξάρτητη. Ήθελαν μια Ελλάδα εξαρτημένη.

Το λέω γιατί εδώ σε αυτό το κοινοβούλιο επιχειρείται η υποβάθμιση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας.
Υπάρχει επιστολή από Νορβηγική εταιρεία στην Ελλάδα, που ζητά να της επιτρέψουμε να κάνει εξορύξεις ουρανίου στην περιοχή των Σερρών.

Υπάρχει συνομιλία του Κίσινγκερ με την Standard Oil, στην οποία επισημαίνεται ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να εξορύξει πετρέλαια.
Ο παγκοσμίου φήμης καθηγητής γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Σύμβουλος Οικονομικής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμι Uppsala Σουηδίας κ. Ανέστης Φιλιππίδης είπε ότι η αξία του ορυκτού πλούτου της χώρας μας εκτιμάται στα 2,4 τρισ. Από το σύνολο αυτού του πλούτου η Ελλάδα εκμεταλλεύεται το 0,15%.Το είπε ο καθηγητής της γεωλογίας. Και όπως είπε επίσης, το νούμερο αυτό είναι εκπληκτικό (τα 2,4 τρισ.) γιατί η Ελλάδα είναι μικρή σε εύρος.

Δυστυχώς έως το 1974 ο μόνος που τόλμησε να κάνει εξόρυξη φυσικού αερίου ήταν ο Παπαδόπουλος. Όσο κι αν είναι επαίσχυντη η χούντα γιατί είναι αντιδημοκρατικό καθεστώς, γεννάται το ερώτημα γιατί οι επόμενες δημοκρατικές κυβερνήσεις σώπασαν.

Αν βγάζαμε τα ορυκτά που έχει η χώρα μας, η Ελλάδα θα ήταν πλούσια. Δεν το κάναμε ποτέ. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ κάνατε αγώνα για τον χρυσό και μετά σωπάσατε. Ο χρυσός είναι πολύ σημαντικό μέταλλο. Μπορεί να πάρει λεφτά η Ελλάδα. Όμως ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε τίποτα για να αποκομίσει οφέλη η Ελλάδα.

Τα ορυκτά δεν έχουν μόνο οικονομικό όφελος για την χώρα αλλά της δίνουν και οικονομική ισχύ. Όταν μία χώρα έχει φυσικό αέριο και ορυκτό πλούτο καταλαμβάνει σημαντική θέση στον γεωπολιτικό χάρτη της περιοχής.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/214999919636491/

Η κυβέρνηση όμως δεν έχει εκφράσει την πολιτική βούληση να καθήσουμε και να σχεδιάσουμε όλοι μαζί και να αντλήσουμε με προσοχή από το περιβάλλον τα αποθέματα που υπάρχουν. Για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. Με τα 2,4 δισ. θα μπορούσαν να φάνε ψωμί όλοι.

Η Χαλκιδική έχει 160 τόνους χρυσό, 2 χιλιάδες τόνους άργυρο και 1,5 τόνο μόλυβδο. Το λέει ο κ. Μέλφος, καθηγητής γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος λέει ότι το ρήνιο, είναι ένα από τα υλικά που χρειάζεται κάθε κινητό τηλέφωνο. Το ρήνιο χρησιμοποιείται επίσης στους καταλύτες των αυτοκινήτων. Η Ελλάδα διαθέτει τεράστια αποθέματα σε 4 – 5 περιοχές της Θράκης. Κανείς δεν έκανε τίποτα για να εξορυχθεί και να μπορέσει να κινηθεί η οικονομία.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/278930353068546/

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνατε τίποτα. Δεν ξέρω γιατί. Αν αυτό δεν λέγεται δόλος λέγεται ανικανότητα. Και είτε το ένα είτε το άλλο είναι επικίνδυνο για την χώρα.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/631655440978819/

Αν από το 2007, το 2008, το 2009 είχαμε ξεκινήσει να οριοθετήσουμε ΑΟΖ, τότε που φώναζα και με κοροϊδεύατε όλοι μαζί, μέχρι το 2012 θα είχαμε βγάλει φυσικό αέριο. Και δεν βγήκε κανένας μετά να πει «κάναμε λάθος».

Έφερνα έγγραφα και μελέτες. Φώναζα για το όσμιο που υπάρχει στα Ίμια. Δεν τα έβγαζα από το μυαλό μου. Αλλά εσείς με κάθε τρόπο θέλατε να απαξιώσετε τη χώρα. Εγώ περιμένω ένα συγγνώμη. Δεν κάνατε κάτι σωστά. Μονίμως τρέχετε πίσω από τις εξελίξεις. Δεν κάνατε τίποτα είτε γιατί είστε ανίκανοι είτε από δόλο.

Εδώ ήταν ο Πάγκαλος και με ειρωνευόταν όταν φώναζα. Και την επόμενη μέρα βγήκε ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και έλεγε ότι δεν υπάρχει ορυκτός πλούτος στην χώρα. Όλα αυτά δείχνουν κάτι. Κάτι δεν κάνουμε καλά. Και ό,τι δεν κάνουμε εμείς καλά το πληρώνουν οι επόμενες γενιές.

Δεν μπορεί η ΝΔ να μην είναι δυνατόν να βρει κάποιον άλλο να βάλει υπεύθυνο για τις εκδηλώσεις για το 1821. (δείχνει το σήμα των εκδηλώσεων) Αυτό το σήμα σας θυμίζει 1821; Σας θυμίζει ελληνική σημαία; Αυτό το σήμα θυμίζει καμπαρέ. Να βρείτε σοβαρούς ανθρώπους. Όπως τον κ. Κωστή που είπε ότι η επανάσταση δεν έγινε από όλο τον λαό αλλά από μία περιθωριοποιημένη ελίτ. Ο ίδιος άνθρωπος που συνεργάζεται με την κ. Αγγελοπούλου δεν αναγνωρίζει τον ελληνισμό και την ορθοδοξία.

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/213084593072652/

https://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/169827511121998/

Δυστυχώς με τις επιλογές σας γίνατε για γέλια και για κλάμματα. Εσείς είστε μια κυβέρνηση σε αποδρομή. Δεν δίνετε σήματα στην Ελλάδα για να ενωθούμε. Γιατί το 1821 ήταν μια επανάσταση που ένωσε τους Έλληνες.

Κάνετε επιτάξεις κτηρίων και εκτάσεων για να εγκαταστήσετε λαθρομετανάστες. Όταν όμως επιτάσσεις δεν ρωτάς τους πολίτες. Αποφασίζεις μόνο. Και στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν επιτάξεις. Η ΝΔ είχε πει επίσης ότι οι δομές που θα γίνουν για τους λαθρομετανάστες θα είναι κλειστές και τελικά θα είναι μισάνοιχτες και θα μπαινοβγαίνουν οι λαθρομετανάστες.

Επίσης για τις ΜΚΟ. Εχουν καταγραφεί μόνο 86. Περιμένω από τον Υπουργό να μας πει τι θα κάνει με τις υπόλοιπες ΜΚΟ. Θα τις κλείσει;

Εμείς, κλιμάκιο της Ελληνικής Λύσης, πήγαμε στην Μόρια και θέλω να σας πω ότι το 80% είναι Αφγανοί. Δεν είναι πρόσφυγες. Και η κυβέρνηση τους μεταφέρει από τα νησιά στην Ηπειρωτική Ελλάδα. Αυτό δεν είναι Νέα Δημοκρατία. Είναι Νέα Τουριστική Βιομηχανία.

 

 

Shares