Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Βελόπουλος : Δικαιώνεται η κριτική του στη ΝΔ – Αποτυχία στη διαχείριση του κορονοϊού

Όλοι μας γνωρίζουμε την τεράστια αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 στην Ελλάδα. Γνωρίζουμε επίσης τον ανυπολόγιστο πόνο που προκαλούν οι νεκροί, που αυξήθηκαν υπέρμετρα. Η δε πίεση στις ΜΕΘ, βάσει όσων λένε οι γιατροί είναι τεράστια. Ας δούμε όμως ορισμένα στοιχεία, διότι η αποτυχία δεν είναι ορφανή.Αποτυχία αυτών που παίρνουν τις αποφάσεις.

Η Ελλάδα στις 25 Νοεμβρίου πέρασε τον μέσο όρο της ΕΕ στον αριθμό νεκρών ημερησίως αναλογικά με τον πληθυσμό της, πιο πριν στις 12 Νοεμβρίου είχε περάσει τις ΗΠΑ και στις 9 Νοεμβρίου την Σουηδία.

Κάθε μέρα ακούμε για τα λύματα και πώς τα χρησιμοποιούν οι επιστήμονες για να ‘προβλέψουν’ την πορεία των κρουσμάτων.

Άργησαν . Άργησαν να κάνουν τα lockdown οργανωμένα και σε περιοχές που έχουν πραγματικό πρόβλημα. Τονιζουμε πως δεν είναι ίδια η κατάσταση σε κάθε πόλη. Άλλο Θεσσαλονίκη, άλλο Αθήνα, άλλο Τρίπολη.

Αυτά να τα βλέπει ο κος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας που υποστηρίξε προ ημερών πως:

«Και το λέω αυτό διότι αν υποθέσουμε ότι είχαμε 5.000 ΜΕΘ αυτό θα σήμαινε κατά τη φυσιολογική φορά των πραγμάτων ότι θα είχαμε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, γιατί η θνητότητα μέσα στις μονάδες είναι περίπου στο μισό, 45-50%»

Κινήθηκαν χωρίς σχέδιο. Μας οδήγησαν σε lockdown αφού δεν είχαν σχέδιο. Τώρα θα μας ανοίξουν χωρίς σχέδιο.

Στις 12 Νοεμβρίου είπε ο Κ. Βελόπουλος στο Κοινοβούλιο το εξής:

«Κύριε πρωθυπουργέ μας ζητήσατε σήμερα να σας πούμε αν θέλουμε ή όχι lockdown. Είναι ψευτοδίλημμα» είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος και συμπλήρωσε: «Δεν μπορείς να ζητάς από τα πολιτικά κόμματα, αν θέλουν lockdown όταν στην διαδρομή μέχρι το lockdown δεν μας ακούσατε ποτέ». Κατηγόρησε επίσης των πρωθυπουργό ότι «δεν ακούει κανέναν» και σημείωσε πως όπως αποδεικνύεται στην πράξη, δεν είμαστε έτοιμοι να αντικρούσουμε το δεύτερο κύμα, εκφράζοντας τον φόβο ότι θα υπάρξει και τρίτο κύμα της πανδημίας. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «να κουνά το δάχτυλο» τώρα, όταν «πέντε χρόνια δεν έκανε τίποτα» ως κυβέρνηση. Και όταν κουνάμε το δάκτυλο σε έναν πρωθυπουργό, πρέπει να έχουμε και τις δικές μας προτάσεις, συμπλήρωσε, ενώ ανέφερε ότι στην δευτερολογία του θα καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Shares