Κυριακή , 24 Σεπτεμβρίου 2023

Βέλγιο: Φίλοι υπουργού ούρησαν το περιπολικό της φύλαξής του

Σάλος στη Βουλή του Βελγίου – «Δεν το ήξερα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Βελγίου απολογήθηκε για το σκάνδαλο «Πιπίγκέιτ» που έχει προκαλέσει σάλο στη χώρα. Πρόκειται για το περιστατικό σε γιορτή στο σπίτι του, όπου τρεις καλεσμένοι του Βίνσεντ Φαν Κίκενμπορν, ούρησαν πάνω στο περιπολικό που βρισκόταν έξω από την οικία του υπουργού για την προστασία του. Μάλιστα κατηγορήθηκε και ο ίδιος ότι έκανε πως ουρεί το περιπολικό, γελώντας με το επεισόδιο.

«Βλέπετε εδώ, κάνω πίσω και κάνω μια κίνηση. Κίνηση που δεν ξέρω τι ήταν. Αλλά κάποιοι λένε ότι μιμούμαι αυτό που κάποιοι άλλοι έκαναν έξι ώρες νωρίτερα. Είμαι ξεκάθαρος, δεν ήξερα τι συνέβη. Το βίντεο δείχνει ότι είμαι αθώος» είπε ο Βίνσεντ Φαν Κίκενμπορν.

Η αντιπολίτευση και η αστυνομία είναι έξω φρενών με τον υπουργό Δικαιοσύνης. Πόσο μάλλον που ο Φαν Κίκενμπορν δηλώνει πως πρόκειται για κυνήγι μαγισσών καθώς είναι αυτός που προχωράει τις μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία αλλά και την δικαιοσύνη.

«Είναι πραγματικά κρίμα γιατί έφτασε στο σημείο να κατηγορεί τις ενώσεις αστυνομικών ότι θέλουν να τον εκδικηθούν, κάτι που δεν συμβαδίσει με τον τρόπο που λειτουργούμε» είπε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Βελγίου, Βενσάν Ζιλ.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στα 50α γενέθλια του υπουργού Δικαιοσύνης και αφορά τρεις φίλους του. Ο Κίκενμπορν λέει πως είχε ήδη μιλήσει μαζί τους και έχει απαιτήσει από τους δράστες να καταθέσουν στην αστυνομία. Η έρευνα πάντως συνεχίζεται από τις αρχές.

Πηγή:euronews

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares